Angst voor de tandarts: we hebben het allemaal, of kennen op zijn minst iemand die bang is voor de (half)jaarlijkse controle bij ‘de tandendokter’. Niets om je voor te schamen, maar vervelend is het wel. Ontlopen mag geen optie zijn. Dus hoe zorg je dat je zo min mogelijk stress bij de tandarts ervaart? Misschien kan de Relaxmaker je helpen!

Wat is het?

De naam zegt het al: de Relaxmaker maakt je relaxed. Tenminste; dat is wat de makers van deze speciale videobril beweren. Wanneer je de Relaxmaker opzet, zie je rustgevende natuurbeelden. Angst en spanning schijnen daardoor te verminderen.

Marlies Lenselink (fysiotherapeut en medisch fotograaf) en Rene van der Meer (medisch analist en medisch fotograaf) staan aan de wieg van de ontwikkeling van de Relaxmaker. Op hun website staat: “We zijn geïnspireerd geraakt door de effecten van Healing Environment en delen een passie voor natuur en zorg voor mensen. Samen zijn wij enkele jaren geleden gestart met het ontwikkelen van beeldprogramma’s voor cliënten en patiënten, omdat we merkten dat mensen rustiger werden en sneller herstelden als ze keken naar natuurbeelden.” Klinkt goed toch? En dat ‘gewoon’ door Hengelose makelarij!

De uitdaging

Rene daagt ons uit om de Relaxmaker eens te proberen. Zelf ben ik niet zo bang voor de tandarts, dus dat heeft geen effect. Daarom verschuift mijn vraag naar jou:

Wil jij de Relaxmaker eens uitproberen?

Voor deze challenge ben ik op zoek naar iemand met de volgende kenmerken:

 • Voelt spanning voor het tandarts-bezoek, maar raakt er niet van in paniek.
 • Is wel in voor een experiment samen met Techgirl.
 • Geef zijn of haar eerlijke mening over het product.
 • Mag gefilmd worden voor een vlog en vraagt vooraf medewerking aan zijn dokter/tandarts.
 • Erkent dat tandarts- of doktersbezoek nog altijd voor eigen rekening zal zijn.

Je kunt je uiterlijk opgeven tot en met 21 augustus 2017. Dat doe je door een reactie achter te laten onder dit artikel. Wij nemen per e-mail contact op met de geselecteerde (dus check ook eventueel je spam-folder tegen die tijd)

In 2017 is Techgirl.nl ambassadeur voor Overijssel. Laat je verrassen door onze tech-avonturen in de regio!

Gerelateerde berichten

één antwoord

 1. Rikkert Dings

  Beste techmakers,
  Interessant initiatief tegen de angst voor de tandarts! Ik ben zelf tandarts en zou graag meer informatie willen en willen meewerken.

  Beantwoorden

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.