spotify op smartphone

Samen muziek luisteren doe je met Spotify groepssessie

Moet jij je feestje met Oud & Nieuw afschalen van 12 naar 4 personen? Of vier jij het door de coronamaatregelen helemaal alleen? Wat je situatie ook is: Spotify zorgt ervoor dat je er toch een knallend feestje van kunt maken met je vrienden. In een Spotify groepssessie kun je tegelijk met je vrienden in realtime luisteren naar dezelfde muziek.

Wat kun je ermee?

Een groepssessie kent twee functies. Ben je met je vrienden in één ruimte? Dan kun je een groepssessie gebruiken om ervoor te zorgen dat iedereen de muziek kan bedienen. Je kiest er dan voor om te luisteren op één apparaat. Andere gebruikers kunnen muziek toevoegen aan de wachtlijst en kunnen het apparaat bedienen. Foute muziek gegarandeerd.

De tweede functie van een groepssessie is om op afstand een feestje te creëren. Je kiest er dan voor om op je eigen apparaat muziek te luisteren: dat is precies dezelfde muziek die jouw vrienden dan ook op dat moment horen. Zo zorg je er dan toch voor dat je samen kunt dansen op dezelfde muziek! Kleine opmerking: wij merkten eerder bij deze functie een kleine vertraging. Op die manier kan het toch zijn dat jouw vriendin net een seconde eerder losgaat op de drop van de beat.

Hoe start je een Spotify groepssessie?

Om een groepssessie te kunnen starten, heb je een premium abonnement nodig. Het starten van een groepssessie is eenvoudig:

  • Speel een nummer af op Spotify;
  • Tik op het icoontje onderaan dat lijkt op een boxje (waarmee je ook verbinding kunt maken met een speaker);
  • Klik op de groene knop “Sessie Starten”;
  • Je kunt nu vrienden uitnodigen op verschillende manieren, waaronder het delen van een link, het delen met social media, of het aanmaken van een te scannen Spotify-code.

Gebruikers kunnen er dan voor kiezen om op hun eigen apparaat te luisteren – en dus dat feestje op afstand te maken – of om op jouw apparaat te luisteren – waarmee zij dit apparaat dus kunnen bedienen. Wanneer zij zijn aangehaakt, is de groepssessie gestart!

Bedenk wel dat er nog sprake is van een bètaversie. Dit houdt in dat er nog volop getest wordt en er dus sprake kan zijn van wat schoonheidsfoutjes, zoals die seconde vertraging waar wij het eerder over hadden. Ook kan het betekenen dat er nog wijzigingen worden doorgevoerd.

Heb jij al eens gebruik gemaakt van deze functie?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.