samsung galaxy s6 edge

Samsung Galaxy S6 Edge – Een paradepaardje?

Is het jou ontgaan? Ongetwijfeld niet. De Samsung Galaxy S6 Edge is onlangs uitgekomen. Misschien was jij wel zo’n fanatiekeling die in de rij stond om het toestel meteen op de dag van de lancering te bemachtigen. Er stonden namelijk rijen die een paar straten konden vullen! Bewonderenswaardig, maar was het wachten het wel waard? Ik testte de S6 Edge voor je.

Design
Het eerste dat opvalt aan de S6 Edge is het nieuwe design. Waar de S5 nog een vrij ‘gewoon’ uiterlijk had door een plastic-achtige vervaardiging, is de S6 Edge in een glazen jasje gestopt. Fancy! Ik zal wat opbiechten: ik vond de eerdere edities van de Samsung Galaxy enigszins bakbeesten, dus het trok me niet echt. Maar dit? Super gaaf. Het oogt luxe en degelijk. De gebogen randen van deze versie maken het geheel nog mooier. De randen zorgen namelijk voor een intense beleving van de display. Wel heeft de smartphone een minder goede ligging in de hand door de gebogen randen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn wat betreft deze upgrade naar glas. Je ziet vlekken en vingerafdrukken veel beter, en glas is natuurlijk breekbaarder. Dit laatste blijkt in de praktijk nog wel mee te vallen. Is dat even een opluchting voor een onhandige kluns zoals ik! Het glas is dan ook op zo’n manier vervaardigd dat het enigszins klappen en druk moet kunnen incasseren.

Batterij
De batterij gaat verrassend lang mee. Bij veel andere smartphones moet ik bij intensief gebruik ergens op driekwart van de dag nog eens opladen. De S6 Edge heeft nog genoeg procent over als ik al lang en breed in bed lig, ideaal. Mocht je vergeten om de Edge op te laden, dan is dat ook geen probleem. Je kunt gemakkelijk ‘fast chargen’. Ligt de mobiel tien minuten aan de lader, dan kun je er weer vier uur mee verder. Ook draadloos opladen is een optie. Handig voor als je je mobiel even wilt pakken en weer terug wilt pakken, zonder te klooien met een draad.

Camera
Als hobbyfotografe is de camera toch wel behoorlijk belangrijk voor mij. Een 16 megapixel camera klinkt natuurlijk goed, maar eerst zien, dan geloven. Ik ben om! De camera denkt goed met je mee en stelt het gewenste object snel scherp, waarbij de achtergrond vager wordt. Haarscherpe, kleurrijke foto’s zijn het resultaat. En dat mag je ook wel verwachten, als Samsung je uitlegt dat het de bedoeling is dat smartphone camera’s uiteindelijk spiegelreflexcamera’s moeten kunnen vervangen op den duur. Of ik mijn spiegelreflexcamera opzij ga schuiven? Nee, dat blijft toch echt mijn liefje. Maar ik durf wel te zeggen dat de Samsung Galaxy S6 Edge camera er niet heel erg voor onder doet. De front camera mag er ook best zijn met 5 megapixel en levert scherpe selfies op. Verder zijn de extra opties erg leuk, zoals een panoramafoto of een specifieke sportvideo maken. Ook start de camera razendsnel op.

Geluid
Een filmpje kijken op Netflix is natuurlijk fijn met zo’n intense display. Het geluid moet dan echter ook goed zijn. Op dit criterium heb ik helemaal niks op te merken. Het geluid werd niet te schel en was helder.

Overig
Wat ik persoonlijk erg jammer vind, is dat er is afgestapt van het waterdichte concept. Ik keek er al naar uit om dit te mogen testen, maar dat kan ik dus beter laten. Verder vond ik het ook vrij jammer dat het niet meer mogelijk is om je geheugen uit te breiden met een SD-kaart. Dit is wel gecompenseerd door het intern geheugen op te schroeven naar 32 GB. Echter was dit intern geheugen al behoorlijk gevuld (20-25%), wat enorm zonde is. Wel ben ik erg te spreken over het snelle systeem, waarbij een verbeterde vingerafdrukscanner is ontwikkeld. Je vingerafdruk wordt snel herkend.

Al met al ben ik helemaal gek op de Samsung Galaxy S6 Edge. Het design is een streling voor het oog, evenals de resultaten die de camera opleveren. Ook de batterij die behoorlijk lang meegaat, is een pluspunt. Het niet uitbreidbare geheugen en het feit dat de smartphone niet waterdicht is, valt me enigszins tegen. Net als de vlekken op de glazen behuizing en ja, het prijskaartje. 849 euro is niet een bedrag dat de meeste mensen zo kunnen ophoesten.. Maar toegegeven, aan dergelijke kwaliteit mag je wel een prijskaartje binden. Ik geef de Samsung Galaxy S6 Edge een 8,2!

Pluspunten:
Design
Camera
Batterijduur
Minder omdat:
Vlekkerig toestel
Niet uitbreidbaar geheugen
Prijs
8.2

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.