Samsung galaxy s6 edge plus

#DrTechGirl | ‘Mijn Samsung Galaxy S6 Edge wordt zo warm’

Marloes heeft hulp nodig van #DrTechGirl! Ze schrijft: “Mijn Samsung Galaxy S6 Edge wordt zo warm tijdens het opladen. Ook de oplader zelf wordt helemaal warm. Het verschilt ook wel per oplader die ik gebruik (bij sommige opladers wordt de telefoon warmer dan bij andere). Ik gebruik eigenlijk vanaf het begin de snellader van Samsung zelf (die mee werd geleverd) en eerst had ik hier geen problemen mee. Waar zou dit aan kunnen liggen? En wat kan ik hieraan doen?” #DrTechGirl to the rescue!

Marloes. Eerst even een geruststelling…

Op zich is het niet erg dat je smartphone warm wordt tijdens het opladen. Zolang de telefoon niet te warm is om vast te houden, hoef je je geen zorgen te maken. Veel telefoons, zeker de modernere, schakelen zichzelf zelfs uit als ze veel te warm worden. Die veiligheid bouwen veel fabrikanten tegenwoordig in. Mocht je het echt niet vertrouwen, zet dan zelf je telefoon uit en schakel hem pas weer in als hij goed is afgekoeld.

Helemaal zuivere koffie is het ook niet

Realiseer je wel dat die warmte iets doet met jouw smartphonebatterij. De accucapaciteit gaat achteruit. De batterij doet er steeds ietsje langer over om volledig op te laden en op termijn zul je merken dat jouw Galaxy S6 Edge opeens bij 10- of 20% uitvalt.

De oorzaak

Het is lastig de oorzaak te beoordelen, zonder dat ik de smartphone in reallife heb gezien. Wat ik vermoed, is dat jouw S6 Edge een tijd terug eens oververhit raakte door externe- of interne omstandigheden. Je bent bijvoorbeeld in een erg warm land op vakantie geweest, je hebt de telefoon tijdens het opladen onder je hoofdkussen gelegd, je hebt extreem veel van je telefoon geëist, et cetera. Allemaal voorbeelden van momenten waarop je smartphone zijn warmte niet kwijt kon. Dit doet afbreuk aan jouw accu. Die ’trekt’ het nu allemaal niet meer zo goed. En zeker wanneer je een snellader gebruikt (die binnen mum van tijd alle energie pusht) zou dat wel eens te veel voor zijn huidige capaciteiten kunnen zijn.

Opmerkelijk is dat de verhitting met name speelt wanneer jij de snellader gebruikt. Hou er rekening mee dat die ook kapot zou kunnen zijn.

Wat je er tegen kunt doen

 • een andere snellader gebruiken om te achterhalen of het ‘verwarmen’ aan jouw exemplaar ligt
 • niet meer de snellader gebruiken, maar alleen de standaard oplader
 • schakel de telefoon uit tijdens het opladen
 • zorg dat er geen apps meer draaien, dus ook niet op de achtergrond of omdat je zelf nog een spelletje speelt
 • batterij laten vervangen door een expert (bij de S6 Edge kun je dit helaas niet zelf doen)

Het antwoord van Samsung

Tijdens het opladen, wordt het toestel altijd wel een beetje warm. Met het gebruik van een snellader zal dit nog wat meer zijn.

MobileMobile

Nu de omgevingstemperatuur aan het stijgen is (zomer) zal het toestel nog iets warmer kunnen worden dan in een koelere periode, omdat het toestel zijn warmte wat moeilijker kwijt kan.

Alle toestellen worden getest en gegarandeerd tot een omgevingstemperatuur tot 50 graden (staat ook in de handleiding). Interne beveiligingselectronica zorgt er voor dat het toestel nooit té heet zal worden.

Ik hoop dat dit antwoord jou helpt!
Liefs, DrTechGirl.

#DrTechGirl is een terugkerende reeks waarin we op zoek gaan naar oplossingen voor jouw tech gerelateerde problemen. Heb je slecht WiFi bereik in huis? Wil je weten hoe je de beste foto’s kunt maken? Heb je een heel andere praktische tech vraag? Stel hem aan ons en wie weet helpen we je met de oplossing! *** Bij veel belangstelling maken we een selectie uit de inzendingen ***

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Onderwerp

  Uw bericht

  Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.