Review Xbox One

Sinds 5 september was de Xbox One eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Mijn Xbox One met Kinect heb ik uiteraard meteen besteld. Wat ik tot nu toe vind van mijn nieuwe aanwinst, lees je hier.

Iets met eigenwijs zijn

Ondanks de vele negatieve reacties van anderen (zelfs van Microsoft een aantal teleurstellende berichten) ging ik toch voor de Xbox One met Kinect. Noem me maar eigenwijs, gek of allebei – iets in mij kon het koopje niet laten liggen! Voor slechts 100 euro extra had ik een nieuwe Kinect, terwijl dit zonder combinatiedeal zo’n 150 euro kost.

Op de Nederlandse releasedag moest ik zelf werken en mocht ik heel wat mensen blij maken met hun nieuwe Xbox One (met of zonder Kinect). Tot die tijd stond mijn nieuwe exemplaar rustig op me te wachten en werd mijn geduld minder en minder. Zonder boetes te rijden, scheurde ik in mijn Suus (Suzuki Alto) naar huis, bracht ik mijn kleine poppedijntje naar bed en maakte snel ruimte in onze retro radio/televisie-kast. Ruimte voor de Xbox One!

De specs van de Xbox One met Kinect

  • 8 GB DDR3-RAM
  • 500GB Harde Schijf
  • AMD-processor met 8 kernen en blu-ray speler
  • 5 miljard transistoren
  • 3 besturingssystemen waaronder het standaardbesturingssysteem van Xbox en een op Windows NT gebaseerd besturingssysteem
  • Hdmi ingang en uitgang
  • Kinect 2.0 (stemherkenning, gezichtsherkenning)
  • Xbox Live met 300.000 servers

Liefde op het eerste gezicht

Wie zegt dat hij/zij op innerlijk valt, is niet helemaal eerlijk tegenover zichzelf. Het eerste wat we zien is toch het uiterlijk, maar dankzij de specificaties wist ik dat mijn Xbox One van binnen ook prima in elkaar stak. Mijn Xbox One is een beetje groot en zwaar (dus meer om van te houden)! Met zijn of haar ribbels aan de bovenkant, vast en zeker voor de ventilatie, heeft ze toch een stoerder uiterlijk dan de PlayStation 4. De Kinect is strakker vormgegeven, met leuke stipjes die aangeven of ze je herkent of niet. De controller, die een beetje kleiner aanvoelt, vind ik wederom lekker in de hand liggen. Best belangrijk wanneer je wilt levelen in Destiny. Bij mijn Xbox One met Kinect kreeg ik ook nog een headset, simpel maar in de basis een functioneel prima ding.

Xbox turn On

Ik kan nu al een heerlijk, grappige video bedenken over de Xbox One Kinect 2.0 spraakbesturing. Op dit moment biedt de Xbox One Kinect 2.0 alleen Engelse ondersteuning. Uiteraard kunnen wij Nederlanders allemaal perfect (d)engels spreken – ehum… Make that the cat whise! Gelukkig komt er ook een Nederlandse ondersteuning, al vraag ik me wel af of deze ook in dialecten zoals Fries gaat werken. Om toch alvast gebruik te maken van de spraakherkenning hebben we onze Xbox One ingesteld op de Engelse regio. Wanneer je jezelf een Mrs. Bouquet, Keeping up appearances, -accent aanwendt, werkt de spraakherkenning prima. Dit vind ik echt geniaal, want zo kan ik mijn duim sparen voor het echte gamewerk en toch mijn Xbox besturen. Xbox play Destiny, Xbox start Twitch, Xbox turn off: precies jij roept en jouw Xbox luistert. Soms vraagt je Xbox een extra bevestiging of geeft commando suggesties. Naast spraakherkenning heeft de Kinect 2.0 ook een uitstekende gezichtsherkenning. Wanneer ik de kamer binnenstap, terwijl mijn vriend aan het spelen is, begroet mijn Xbox me met ‘Hello Sam’. Dat is nog eens een warm welkom na een lange dag werken.

Games, apps, muziek en nog veel meer

Er is een reden waarom ik ooit van PlayStation ben overgestapt naar Xbox en dat is Fable! Ik ben helemaal weg van deze game en ben daardoor toch langzaam maar zeker van de Xbox-serie gaan houden. Er zijn een aantal leuke, exclusieve games die Xbox te bieden heeft; Forza Horizon 2, Project Spark, Sunset Overdrive en nog veel meer. Naast games heeft Xbox One ook ontzettend veel apps die je erop kan zetten helemaal als je jouw Xbox One op Engels instelt. De Xbox One werkt erg nauw samen met Windows 8 en de interface ziet er bijna hetzelfde uit. Xbox Music is een van de fijne apps die je zowel op Windows 8 als op je Xbox One kan zetten. Bijna iedere artiest is te vinden via deze app en zo kan je heerlijk via je Xbox One muziek luisteren. Via Smartglass kan je jouw Xbox One ook besturen via je smartphone of tablet. Dit is vooral handig wanneer je even een berichtje wilt typen naar iemand anders, geen aparte qwerty toetsenbord meer nodig.

Conclusie

Hoewel ik ontzettend blij ben met mijn Xbox One inclusief Kinect, ben ik nog steeds op zoek naar de reden waarom ik tot 5 september heb moeten wachten. De Kinect 2.0 biedt bijvoorbeeld nog steeds geen Nederlandstalige ondersteuning. Nog niet alle apps zijn via de Xbox One verkrijgbaar. Hier en daar zijn er spellingfouten te vinden in de Nederlandstalige menu’s. Dus waarom het nu zo lang heeft geduurd, weet ik ook niet. Wellicht een soort marketingstunt die verkeerd heeft uitgepakt. Desondanks ben ik blij dat ik mijn Xbox One in Nederland heb kunnen kopen, zodat ik gewoon voor garantievragen in ons koude kikkerlandje terecht kan.

Pluspunten:
Spraakbesturing voor de One
Spelmogelijkheden
Bijgeleverde controller
Minder:
Kinect 2.0 mist Nederlandse ondersteuning
(Nog) niet alle apps beschikbaar
Spellingsfouten voor de One
88

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.