Withings Smart Body Analyzer

Review Withings Smart Body Analyzer

Met een beetje een dubbel gevoel namen wij de Withings Smart Body Analyzer in ontvangst, want, super gaaf om te testen natuurlijk, maar is zo’n weegschaal nou eigenlijk niet een van de grootste nachtmerries van een vrouw? Wij besloten ons maar over onze angsten heen te zetten en het stukje techniek eens aan uitgebreide testen te onderwerpen.

De Smart Body Analyzer werkt optimaal in gebruik met de Withings App, waar je niet alleen een profiel voor jezelf aan kunt maken, maar voor wel acht gezinsleden. Alle gemeten resultaten worden verzonden naar je profiel in de App. Er worden kilo’s gewogen, vetpercentages en hartslag gemeten, maar ook de luchtkwaliteit wordt gepeild. Het aanmaken van een profiel is noodzakelijk, dat vind ik enigszins jammer. Komt er een vriendin langs die op jouw slimme weegschaal wil staan, dan zal zij alleen haar gewicht kunnen aflezen en de luchtkwaliteit: de overige functies zijn pas beschikbaar bij het aanmaken van een account. Een leuke toevoeging daarentegen, is dat de weegschaal je automatisch herkent aan je gewicht. Stap op de weegschaal en zie meteen in de linkerbovenhoek je afkorting tevoorschijn komen!

Maarreh.. hoe nauwkeurig meet deze weegschaal nou? Na verschillende mensen als proefkonijnen ingezet te hebben, bleek dat de massa goed gemeten werd. Het aantal kilo’s veranderde soms wel, maar dit in zulke kleine eenheden dat dit goed mogelijk is. Het vetpercentage leek niet de meest betrouwbare functie ooit. In een paar minuten kon het vetpercentage opeens tussen een half en heel procent lager zijn. Heel vleiend natuurlijk als je werkt aan een lager vetpercentage, maar dit roept toch wel enige vraagtekens op. Ook de hartslagmeter leek af en toe niet goed te werken. Uiteraard wil ik mezelf wel typeren als iemand met een sporthart, maar een hartslag van 51 lijkt toch wel érg laag voor iemand die normaal gesproken minstens zo’n 25 hartslagen per minuut hoger zit en na anderhalf uur gesport te hebben verwacht je toch wel een lichte stijging!

Kortom, wat is het oordeel? Ondanks dat de hartslagmeter niet altijd goede resultaten weergeeft, werkt deze functie toch nog vaak genoeg wel dat dit in het geheel als okay beschouwd kan worden. Het vetpercentage is niet erg nauwkeurig, maar geeft wel enigszins een indicatie. De luchtkwaliteit en de massa worden wel accuraat gemeten. De weegschaal ziet er mooi chique uit, de kleur was mooi en het zag er strak uit.

Pluspunten:
Design
Meting luchtkwaliteit en massa
Minder:
Meting hartslag en vetpercentage
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.