ces 2016

Van ballen tot borstels: Zes toffe Bluetooth-gadgets

Dat je je stappenteller of je handige draagbare luidsprekertje met Bluetooth in een handomdraai aan je telefoon linkt, dat begrijp je inmiddels. Maar, sommige TechGirls gaan graag een stapje verder en zijn op zoek naar nog meer Bluetooth in de wondere wereld van gadgets.

De Bluetooth voetbal

Wil je je voetbalkunsten beter onder controle krijgen, dan kan de Bluetooth-voetbal van Adidas je daarin ondersteunen. De miCoach, zoals de bal heet, meet namelijk van alles via sensoren binnenin. Je zet de smart ball-app op je telefoon en je kunt zien wat de kracht, de draaibeweging, het schot en de baan van de bal is. Het prijskaartje zit wel rond de 200 euro. Het is geen goedkope voetbal, maar hij geeft je wel tips om nog beter te worden in voetbal.

De Bluetooth schoen

We blijven even bij de sport, want Nike maakte speciale Lunar-basketballschoenen die voorzien zijn van Bluetooth-technologie. Er zitten druksensoren in die bijhouden wat je snelheid is, hoeveel calorieën je verbrandt en andere data die iets zeggen over je beweging in de Nike Training App. Deze schoenen kosten 250 euro en ze schijnen inmiddels niet meer te worden gemaakt, dus die prijs zal ongetwijfeld omhoog gaan.

De Bluetooth kluis

De Lockitron heeft niet alleen een heel schattige naam die doet denken aan Transformers, het is een kluis waar je alleen via Bluetooth toegang tot kan krijgen. Sterker nog, je zou hem zelfs op afstand kunnen bedienen via WiFi. Aan de andere kant wil je meestal pas dat een kluis opengaat als je er zelf bij in de buurt bent, dus we houden het op de Bluetooth-optie. Voor 150 euro heb je zo’n kastje in huis en wat wij er vooral mooi aan vinden is het ontwerp: het is echt een mooi klein kastje met een strak design.

De Bluetooth weegschaal

We houden bij TechGirl van gadgets die ons leven beter maken, en hoewel er een heleboel onzinnige Bluetooth-gadgets zijn, proberen we in dit artikel te focussen op Bluetooth-gadgets die het leven ook daadwerkelijk kunnen verbeteren. Er is bijvoorbeeld een weegschaal van Withings die via Bluetooth direct aan je smartphone laat weten hoeveel je weegt en wat je BMI is. Het kan echter nog heftiger: hij kan ook automatisch deze info op je Twitter of Facebook zetten. Geen idee waarom je dat precies zou willen, maar wat wel handig is, is dat hij ook naar bijvoorbeeld andere apps gegevens kan uploaden zoals RunKeeper en HealthVault. Voor ongeveer 110 euro heb je deze weegschaal in huis.

De Bluetooth borstel

Het is een van de meest bizarre objecten die L’Oréal ooit heeft aangekondigd: de Kerastase Hair Coach. Dit apparaat van 200 euro is ervoor om je te helpen bij het borstelen van je haar. Nu kun je meestal in de spiegel al zien dat je haar niet helemaal happy is, maar met de borstel leer je ook of je wel goed borstelt, wat de kwaliteit van je haar is en of je niet iets te hard aan je haar trekt. De borstel meet hoe nat of droog het haar is, of het beschadigd is en er zit zelfs een gyroscoop op om je borstelbeleving extra goed onder de loep te kunnen nemen.

Het Bluetooth broodrooster

Veel gadgets in dit artikel zijn heel sportief, maar je hebt ook brandstof nodig om zo met je lijf in touw te zijn. Gelukkig heeft Griffin een broodrooster ontwikkeld dat je via Bluetooth kunt aansturen. Via een app op je telefoon kun je de perfecte toast maken, geheel ingesteld op jouw behoeften en afhankelijk van welke broodsoort er wordt gebruikt. Voor 100 euro heb je dit ding in huis, waar je waarschijnlijk vrij veel geroosterde broodjes voor moet eten wil je dat eruit halen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.