Met deze gadget onderzoek je thuis zelf je plas

Met deze gadget onderzoek je thuis zelf je plas

In Las Vegas is CES 2023 gestart: de jaarlijkse Consumer Electronics Show. Veel bedrijven presenteren tijdens deze mega beurs in Amerika hun nieuwste apparaten. TechGirl houdt je op de hoogte van de leukste gadgets. Het bedrijf Withings ontwierp een gadget om thuis je urine te checken: de U-scan.

Het klinkt best handig: een gadget die je – net als een toiletreiniger – in je wc hangt om je urine te onderzoeken. En het bestaat. De U-scan is ontwikkeld door het Franse bedrijf Withings dat gezondheidsapparaten ontwikkelt.

In je urine kun je veel uitlezen. Zo kun je met behulp van ovulatietest bepalen of je vruchtbaar bent en kun je met een zwangerschapstest zien of je zwanger bent. Ook kun je in urine je suikergehalte meten, dus of je mogelijk diabetes hebt.

U-Scan

De U-Scan is een apparaatje van slechts 90 millimeter dat je in je wc hangt. Het geeft je direct (via een app die je koppelt) data over je plas. Dan hoef je dus niet meer naar de dokter voor het meten van je suikerwaarden en scheelt het weer wat ovulatie- en zwangerschapstestjes als je bezig bent om zwanger te raken.

Maar het meet niet alleen; het kan ook (ongevraagd) advies geven over de status van je plas. Bijvoorbeeld of je genoeg drinkt en of je wel gevarieerd eet.

Thuis je urine onderzoeken doe je met deze gadget

Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je de data van iemand anders (bijvoorbeeld iemand die bij je op bezoek is) op je telefoon te zien krijgt. De U-Scan kan blijkbaar zien welk plasje bij jou hoort (en welke niet).

Hoe werkt het?

Bekijk vooral ook onderstaande video voor een beeld van de tech en werking van de U-Scan

@techgirlnl Lekker plassen met je gadget! ✨✨✨ #techgirl #ces2023 #healthtech #techtok #voorjou #tiktoknl #fy ♬ Get Ready – Steve Aoki Vocal Radio Edit – 2 Unlimited

In de tweede helft van 2023 verwachten we meer informatie over wanneer de U-Scan precies op de markt verschijnt.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.