Withings bloeddrukmeter

Review: Withings bloeddrukmeter

8.5

Afgelopen tijd zijn we een beetje in de health-sferen blijven hangen. Zo testten we onder andere al een stappenteller, maar ook een weegschaal. Vandaar dat deze bloeddrukmeter met smart getest werd. Dit past immers goed in het rijtje! Grote vraag is: ging ons hartje sneller kloppen door de Withings Blood Pressure Monitor?

Uiteraard ga je bij het kopen van een bloeddrukmeter voor functionaliteit, maar het oog wil ook wat! Met deze bloeddrukmeter zit je behoorlijk goed op het gebied van design. De frisse groene kleur die aan de binnenkant zit, pimpt het geheel zeker op. Wat meer aandacht verdient, is het feit dat het apparaatje gemakkelijk op te rollen is, en niet veel ruimte in beslag neemt. Op deze manier neem je de bloeddrukmeter dus gemakkelijk overal mee naartoe, zonder ook maar enige moeite. Wat wil je nog meer? 😉

Niet alleen het design is in orde, maar ook met de functionaliteit zit het wel goed. Helaas is er niet echt iets van een gebruiksomschrijving aanwezig, maar door het plaatje op de verpakking na te bootsen, is het toch vrij makkelijk te zien hoe je de bloeddrukmeter moet plaatsen. Na een klein beetje gepruts, kun je vervolgens makkelijk metingen verrichten. De meter is via een draadloze verbinding te koppelen aan je telefoon. Via de Withings app zal je vervolgens aanwijzingen krijgen over hoe je de meting in werking zet, en hoe deze verloopt. Ook de resultaten zijn hier in een oogopslag weer te vinden.

Wat gelukkig wel goed uitgelegd was, was of de gemeten resultaten positief waren of niet. Een schema legt je bijvoorbeeld uit wanneer je een optimale of juist hoge bloeddruk hebt, wat de boven- en onderdruk precies inhoudt, en wanneer je een arts zou moeten inlichten. Mocht je je arts al hebben ingelicht over deze problemen, dan is het mogelijk om met een simpele druk op de knop al je gemeten resultaten door te sturen naar je dokter. Dat is toch wel heel handig om je arts zo op de hoogte te houden!

Kortom, de Withings Blood Pressure Monitor, een aanrader of niet? Het feit dat je slechts het apparaatje om je arm hoeft vast te maken en op een knop hoeft te drukken, maakt de bloeddrukmeter erg gemakkelijk in gebruik. Ook de erg accurate metingen zijn een absoluut voordeel. De resultaten lopen nooit ver uiteen (op de korte termijn), en verschillen niet veel van metingen met een professionele bloeddrukmeter bij de huisarts. Vandaar dat deze bloeddrukmeter dan ook een dikke 8,5 krijgt van ons!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.