Satellite Click Mini

Review: Toshiba Satellite Click Mini

Eerder schreef ik voor TechGirl over Toshiba’s Satellite Click Mini, maar nu mocht ik hem dan echt proberen. Vol spanning maak ik dan ook de verpakking open van de Click mini. Het is echt een mini! Ik was even vergeten dat de 2-in-1 een beeldscherm heeft van 8,9 inches oftewel 22,6 cm. Portable is de Click Mini dus zeker.

Specs voor de liefhebber

Eerst even wat specs. De Click mini heeft, zoals ik al aangaf, een beeldscherm van 22,6 cm. Het betreft hier een Full HD IPS aanraakscherm. Daarnaast heeft de Click Mini een Intel Atom-processor en Stereospeakers met Dolby Digital Plus. De Levensduur van de batterij is met aangesloten toetsenbord zo’n 16 uur en als tablet 8 uur. De Click Mini heeft twee camera’s. Een 5MP autofocus rear-facing camera en een HD front-facing webcamera. De mini wordt geleverd met Windows 8.1 en een 1-jarig Microsoft Office 365 Personal-licentie. Maar nu wat we allemaal willen weten. Hoe uit het voorgaande zich in de praktijk?

Looks

De parelwitte Mini voelt licht aan, maar ook aardig plastic. Logisch gezien de Mini ook voornamelijk uit plastic elementen bestaat. Ik klik gelijk het beeldscherm los van het toetsenbord. Dat gaat soepel, geen rare handelingen nodig. Eenmaal het scherm terug geklikt, merk ik dat er wel wat speling in zit. Het scherm voelt met andere woorden wat wiebelig aan. Niet op zo’n manier dat het heel storend is. Uiteraard moet de Click Mini eerst opgeladen worden voordat ik hem daadwerkelijk kan opstarten. Het toetsenbord kan niet apart opgeladen worden van het beeldscherm dus ik laat het systeem in elkaar geklikt zitten. Kom maar op met die stekker.

In gebruikt

Een paar uur later… Tijd om de Click Mini op te starten. De kwaliteit van het beeldscherm verrast me. Het beeld is met een resolutie van 19200 x 1200 pixels zeer helder en scherp te noemen. En dat van alle hoeken. Niks te klagen hier dus. Ik probeer wat zaken in het menu te selecteren met het trackpad, een heel klein trackpad. Ik moet bekennen dat het kleine oppervlakte van het QWERTY-toetsenbord even wennen is. Maar goed een groter toetsenbord dan scherm zou er uiteraard niet uit zien.

De Click Mini heeft voldoende aansluitmogelijkheden. Het toetsenbord beschikt over een sd-kaartlezer en een usb 2.0-aansluiting. De tablet zelf bevat een micro-usb 2.0-aansluiting, micro-hdmi en een micro-sd-kaartlezer. Maar de grote vraag. Hoe presteert de 2-in-1? Indien je de Click Mini wil gebruiken om te browsen op internet, om je e-mail te lezen of voor simple tekst- en spreadsheet verwerking dan ben je bij de Click Mini aan het juiste adres. Moet je iets renderen of wil je games spelen op de Click dan zul je toch verder moeten zoeken (ik probeerde het gamen). De 2-in-1 is helaas niet klaar voor het zwaardere werk.

Conclusie

Al met al is de Click Mini een ideaal apparaat om mee op reis te nemen en om je werk of studie verslagen op te typen. Helaas blijkt de batterijduur met aangesloten toetsenbord in de praktijk wat minder te zijn dan 16 uur, eerder 12. Nog steeds genoeg voor een ‘werkdag’. De prijs van 300 EUR voor de Click Mini maakt echter een hoop goed.

Pro's
Licht en compact
Klein prijsje
Hallo tablet en laptop?!
Con's
Plastic
Klein toetsenbord
Korte batterijduur
7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.