Review Samsung Galaxy S22 Ultra: geweldige camera’s!

Begin februari kondigde Samsung z’n nieuwe smartphones aan tijdens Galaxy Unpacked 2022. Naast de introductie van de Samsung Galaxy S22, kwamen ze ook met een nieuw vlaggenschip: de Galaxy S22 Ultra! TechGirl Hilde mocht de telefoon als een van de eersten uitproberen. In dit artikel lees je wat ze van het toestel vond.

Kun je mooie foto’s maken met de Samsung Galaxy S22 Ultra?

Hier is maar één antwoord op te geven: JAA! Je maakt echt fantastische foto’s met deze smartphone. Zoals je op de foto bovenaan kunt zien, zitten er maar liefst 5 camera’s op waardoor je ook wel wat verwacht. Maar zo’n goede kwaliteit had ik echt niet zien aankomen.

De Samsung Galaxy S22 Ultra heeft niet alleen een 40MP selfie camera, maar ook een 12MP ultra wide camera, een 108MP wide-angle camera, een 10MP 3x optical zoom camera en een 10MP 10x optical zoom camera. Hiermee kun je tot wel 100x inzoomen met behoud van kwaliteit. Zelfs in het donker. Hoe dat eruit ziet? Dat zie je hieronder!

Wide-lens
Normaal
10x Zoom
30x Zoom
50x Zoom
100x Zoom

Nightography modus

Met de nightography functie kun je in het donker meer laten zien op je foto’s. De lens zorgt voor het opvangen van meer licht, waardoor je ook ’s avonds heldere foto’s kunt maken. Over deze functie ben ik razend enthousiast, want het is echt een wereld van verschil. Hieronder zie je twee voorbeelden van wat deze functie met je foto’s kan doen.

Foto in het donker zonder nightography modus
Foto ’s avonds mét nightography modus aan
Foto in het donker zonder nightography modus
Foto in het donker mét nightography modus

Hoe is de Samsung Galaxy S22 Ultra in gebruik?

Eigenlijk voelt deze smartphone niet meer als een smartphone, maar als een mini tablet. Met z’n 6,8-inch is het een behoorlijke joekel en dat merk je ook wel in het gebruik. Het lukte mij bijvoorbeeld niet meer om met m’n vingers bij alle letters op het toetsenbord te komen. Hier heeft Samsung gelukkig wel een oplossing voor. Je kunt namelijk het toetsenbord aan een kant van het scherm positioneren, zodat je er met één hand goed bij kunt.

Wat ook opmerkelijk is, is dat de telefoon behoorlijk zwaar is. Het zwaartepunt van de telefoon ligt echt aan de bovenkant (waarschijnlijk door de hoeveelheid camera’s) en dat merk je goed bij het vasthouden. De telefoon kantelt vrij snel naar achteren en je moet hem daarom stevig vasthouden.

Batterijduur

Qua batterijduur gaat deze telefoon ontzettend lang mee. Je hoeft hem bij normaal gebruik zeker niet dagelijks op te laden. Ook heeft hij de mogelijkheid om op 45W te snelladen. De stroomadapter en datakabel die je hiervoor nodig hebt, moet je echter wel apart aanschaffen.

Ingebouwde S-Pen

Aan de onderkant van de telefoon, vind je een ingebouwde stylus. Hiermee kun je makkelijk tekenen en schrijven, maar ook kun je van een afstandje de telefoon besturen. Gebruik je hem als tablet, dan hoef je hem niet onder je neus te hebben om bijvoorbeeld over een webpagina te scrollen. Dit kun je gemakkelijk met de S-Pen doen.

Hoeveel betaal je voor de Samsung Galaxy S22 Ultra?

De prijs is wel een dingetje, want het is geen goedkoop model. De prijzen lopen van € 1.249,- (128GB), € 1.349,- (256GB met 12GB RAM), € 1.449,- (512GB met 12GB RAM) tot € 1649 (1TB met 12GB RAM – alleen beschikbaar in de e-store). Daarnaast is hij verkrijgbaar in roze, zwart, wit en groen, maar op Samsungs eigen website ook in rood, grijs en lichtblauw.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Conclusie
Pluspunten
5 goede camera's
Batterijduur
Design
Nightography
Minder positief
Zwaartepunt aan bovenkant en behoorlijk zwaar
Prijs
Stroomadapter en datakabel voor snelladen niet inbegrepen
8.8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.