samsung galaxy s22 - sim only nummerbehoud

Samsung Galaxy S21 vs S22: wat zijn de verschillen?

Vorige maand kondigde Samsung hun nieuwe collectie telefoons aan tijdens Samsung Galaxy Unpacked 2022. Daar werd onder andere de Samsung Galaxy S22 geshowd. Waar de naam vandaan komt is je vast duidelijk als je naar de huidige naam kijkt. De Samsung Galaxy S21 is dus een jaar ouder dan het nieuwere model, maar wat is er verder anders? In dit artikel lichten we de belangrijkste verschillen toe.

Design van de S21 en de S22

Qua design verschillen de twee modellen niet erg veel van elkaar. Wat dat betreft kun je dus geen slechte keuze maken. Waar de verschillen dan wel in zitten? De Galaxy S22  is wat compacter. Hij bezit een 6,1 inch scherm, waar de S21 een 6,2 inch scherm heeft. Dat lijkt een heel minimaal verschil, maar omdat de pixeldichtheid ongeveer hetzelfde blijft is de beeldverhouding enigszins veranderd. Zo heeft de S21 een ratio van 20 bij 9 en de S22 een ratio van 19.5 bij 9. Het komt er dus op neer dat de S21 een wat langer scherm heeft.

Daarnaast hebben beide telefoons een maximale verversingssnelheid van 120 Hz en een Dynamic Amoled 2X display. Dit maakt beide modellen gewoon ontzettend goed. Het enige verschil is dus dat de Galaxy S21 wat breder en langer is.

Het verschil in kleuren

Waar de Samsung Galaxy S21 te koop is in het grijs, wit, violet en roze, komt de Galaxy S22 in een aantal nieuwe varianten. Zo is hij namelijk verkrijgbaar in het zwart, wit, groen en roze. Lucky us, dat die laatste kleur nog wel gebleven is!

Batterij en opslag

De nieuwe Samsungmodellen draaien op de nieuwe chip Exynos 2200. Volgens Samsung is deze krachtiger dan de chip van de Galaxy S21. En dat kunnen ze weten, want ze hebben hem namelijk zelf geproduceerd. Zo belooft deze chip niet alleen een goede processorkracht maar ook betere batterijprestaties.

Die betere batterijprestatie kan de Galaxy S22 wel gebruiken, want hij heeft namelijk een kleinere accu dan de S21. De accucapaciteit van de S22 is namelijk 3700 mAh, terwijl de S21 4000 mAh bevat.

De verschillende camera’s

Waar je bij andere onderdelen wat minder grote verbeteringen ziet, zijn er bij de camera’s wél grote sprongen gemaakt! De Samsung Galaxy S22 heeft namelijk een 50 MP hoofdcamera, waarmee je superscherpe foto’s maakt. Ook vangt hij meer licht op dankzij de grotere pixels. Dit in vergelijking met de 12 MP hoofdcamera van de Samsung Galaxy S21, die dus beduidend een stuk slechter is.

Ook zit er een verschil in de telelens. Voor de Galaxy S22 is namelijk een verbeterd model telelens gebruikt van 10 MP, in tegenstelling tot de telelens van 64 MP in de Galaxy S21. Ik hoor je denken: maar hoe is dat een verbetering? Nou, de nieuwe telelens in de S22 kan maar liefst tot 3x optisch inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De telelens van de S21 komt maar tot 1.1x optische zoom. Ondanks dat je verder kan inzoomen, is de kwaliteit dus een stuk slechter. Ook bezit de S22 Space Zoom waardoor het mogelijk is tot wel 30x in te zoomen voor superscherpe close-ups.

Verder hebben beide modellen wel dezelfde 12 MP ultra groothoeklens en 10 MP selfiecamera. Over het algemeen hebben beide telefoons dus ontzettend goede camera’s, maar bij de S22 heb je net wat meer mogelijkheden.

Galaxy S21 vs S22: software-updates

Wat software-updates betreft, gaat de Samsung Galaxy S22 zeker aan kop. Samsung heeft namelijk toegezegd de S22-serie mee te nemen in de komende 4 grote Android-updates. Op dit moment draait de Galaxy S22 op Android 12, maar in de toekomst zal deze dus geüpdatet worden naar versies 13, 14 15 en 16 van Android. Ook gaat Samsung de S22-serie 5 jaar ondersteunen wat betreft veiligheidsupdates.

Als je de Galaxy S21 vs S22 bekijkt, dan is de S22 behoorlijk verbeterd. Toen de S21 uitkwam, beloofde Samsung namelijk 3 Android updates. Bij de onthulling van de S22 werd daar toch een jaar extra bij gedaan om het wat gelijker te maken. Dat betekent dat het toestel tot Android 15 geüpdatet zal worden. Ook de Galaxy S21 kreeg 5 jaar beveiligingsondersteuning, waarvan er nu nog 4 jaar op de planning staan.

Prijsverschil op dit moment

Een belangrijk punt om naar te kijken bij de aanschaf van een nieuwe smartphone is natuurlijk de prijs. De Samsung Galaxy S22 128 GB koop je op dit moment voor € 849,- en de 256 GB versie voor € 899,-. De Galaxy S21 128 GB heb je al voor € 649,- en de 256GB versie voor € 729,-. Een prijsverschil van 200 euro dus voor het model met de minste opslagcapaciteit.

Niet alleen maar verschillen…

Naast veel verschillen, zijn er ook behoorlijk wat overeenkomsten tussen de twee modellen. Zo zijn beide smartphones 5G ready, draait op beide Android 12 en zijn ze verkrijgbaar in 128 GB of 256 GB.

Dit artikel is samen met Mobiel.nl tot stand gekomen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.