Samsung Bespoke Stofzuiger

Review: Samsung Bespoke Jet. Bevalt deze stofzuiger beter dan Dyson?

Vroeger had bijna iedereen zo’n stofzuiger die als een aangelijnde hond achter je aan sleepte. Inmiddels zijn we allemaal hip met onze steelstofzuigers, maar daarin zitten wel grote verschillen. Samsung komt met een bijzonder ontworpen steelstofzuiger, namelijk Samsung Bespoke Jet. Is het alleen een eyecatcher voor je woonkamer of kan hij ook echt goed helpen in het huishouden? TechGirl LauraJenny testte het.

Ik heb huisdieren, ik ben ontzettend slonzig en als ik kook, dan is het een mirakel als niet de helft van de couscous op de vloer belandt. Kortom, ik kan in mijn leven wel wat hulp gebruiken. Nu heb ik zelf een Dyson-steelstofzuiger, maar die is vaak vol met stof of juist leeg qua batterij. Ik weet het, dit zijn dingen die makkelijk op te lossen zijn. Maar toch merk ik dat de zuigkracht wordt al snel beïnvloedt. Is dat bij de Samsung Bespoke Jet beter?

Samsung Bespoke Doos

Flink bouwpakket

Samsung Bespoke Jet is nogal een bouwpakket. Hij komt in een gigantische doos met allerlei onderdelen en je kunt het uiteindelijk echt wel zonder boekje bij elkaar puzzelen, maar je bent daar wel even mee bezig. De stofzuiger gaat gepaard met een flinke standaard inclusief stofzuigerzakje. Er is zelfs een aparte mini-kapstok voor alle opzetstukken. Daar moet ik Samsung al meteen complimenteren: je hoeft niet allerlei aparte opzetstukken te kopen. De opzetstukken zitten er standaard bij geleverd. Zo kun je met één basisapparaat handig kruimeldieven en met lange halen je hele vloer overwalsen. 

Het design is heel bijzonder. Het lijkt een soort buitenaards ei of een soort airco. Qua ontwerp heeft het wat weg van de Dyson-achtige stokstoffies (zoals ik ze liefkozend noem). Je kunt de Samsung Bespoke Jet zowel zelf direct legen als gebruikmaken van het laadstation. Daar zit een stofzuigerzakje in waar hij automatisch zijn opgezogen rommeltjes in deponeert.

Samsung Bespoke Stofzuigerzak

Ik ben geen voorstander van die laatste methode. Je moet dan speciale stofzuigerzakken kopen. Dat is ook wat minder duur dan gewoon meteen dat stof in je vuilnisbak gooien. Toch kan deze manier prettig zijn voor mensen die een wat meer luxe gevoel willen. Het staat ook wat netter in de woonkamer dan zo’n buisje met haar, flufjes, glitters en een verdwaalde mini-broccoliroos. 

Samsung Bespoke Roller

Samsung Bespoke Jet

Over haar gesproken: het kattenhaar van mijn katten of het langere haar dat soms van mijn hoofd valt: deze stofzuiger heeft er geen moeite mee. Het valt op dat de zuigkracht dik in orde is en dat je hem vrij makkelijk kunt schoonmaken. Stofzuigen duurde voor mijn gevoel veel minder lang en omdat er veel zacht materiaal is gebruikt voor de opzetstukken. Het voelt ook alsof je door de kamer heen glijdt. Mijn Dyson voelt soms alsof ik met een grasmaaier over mijn laminaat probeer te gaan. 

Samsung Bespoke Bijzetter

Wat wel een nadeel is, dat is het geluid van de Bespoke. Het geluid is zo hard waardoor je je afvraagt of je je deurbel nog wel kunt horen. Huisdieren bergen zich wanneer je met deze stofzuiger langskomt. Het had absoluut stiller gemogen. Wel heb je het voordeel dat er dus veel zuigkracht uitkomt: er zijn vier standen te kiezen: low, medium en high, maar dan is er ook nog Jet en die heeft een bepaalde duur omdat hij zo intens is. Je moet dan oppassen dat je niet te dicht bij je LEGO-bouwwerk komt, want je bent je Deense steentjes zo kwijt.

Mopppen

Er is trouwens ook een manier om met dit apparaat te moppen, maar dit hebben we niet kunnen testen. Onze versie bevatte geen Spray Spinning Sweeper. En dat goedje is nodig voor die functie. Jammer, want zeker met kattenpootjes als het buiten regent of met eten dat op de grond valt is een mopfunctie een enorme meerwaarde op een stofzuiger.

Batterij

De batterij gaat een uur mee en neemt drie uur in beslag om op te laden, maar je krijgt er wel al een extra batterij bij. Zo kun je toch nog het hele huis in één keer doen, als je wat groter woont.

Samsung Bespoke Jet

Conclusie

Ik ben ook zonder mop erg onder de indruk van de Bespoke Jet, al vind ik het wel een flink apparaat om neer te zetten in huis. De prijskaart is ook flink, namelijk € 949. Dat is een stuk meer dan een gewone stofzuiger en zelfs dan een Dyson-steelstofzuiger. Die zitten doorgaans

Vanwege de prijs zou ik deze stofzuiger zeker niet aan iedereen aanraden. Vind je het huishouden heel belangrijk en stofzuig je graag, dan is dit een apparaat voor jou. Maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Ik zie de Bespoke Jet mede door zijn bijzondere design echt als een premium apparaat voor mensen die van luxe houden. Het is een prachtig hebbeding en mooi cadeau voor jezelf. Ik zie het meer als een wannahave voor de lucky few.

Lees ook:

Samsung Bespoke Stofzuiger
Pluspunten
Prachtig design
Automatisch stof legen
Kan eventueel ook moppen
Geweldige zuigkracht
Minder positief
Automatisch stof legen is minder duurzaam
Erg hoge prijskaart
Flink apparaat voor in huis
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.