Orbi roze

Review: Orbi NBK763 biedt ‘gewoon’ heel goed internet

Het internet is altijd een goed voorbeeld van onze relatie met technologie. Het moet ‘gewoon’ werken, maar als het dat niet doet, betekent dat ook meteen doffe ellende. Je bent zo gewend dat het het gewoon doet, dat wanneer dat niet zo is, je ineens beseft dat je het misschien niet genoeg waardeert wanneer het er wel is. Netgears Orbi NBK763 helpt je bij dat internet, door te zorgen dat de verbinding stabieler is, maar vooral: dat deze door je hele huis heen werkt. Maar er is meer. Lees het in deze review.

Netgear Orbi NBK763

Het is een cliché, maar het is nu eenmaal een feit dat veel vrouwen het regelen van het internet aan de man des huizes overlaten. En zoals dat vaker is met dingen die je zelf nooit doet: je gaat dan geheel onterecht denken dat het ook heel ingewikkeld is. Netgear bewijst dat dat helemaal niet zo is. Je kunt de Orbi enorm makkelijk installeren. De Orbi NBK763 bestaat uit een set met drie Orbi’s: het zijn een soort rechtopstaande modem-achtige apparaten die je bijvoorbeeld op elke verdieping kunt zetten van je huis. Ze zijn wel wat groot, dus ze goed wegwerken zal niet overal lukken. Maar samen kunnen ze contact maken met elkaar en zo de verbinding goed doorgeven en dat is veel waard. Een is trouwens de router, de andere twee zijn satellieten.

Orbi

Installatie

Dat instellen ervan heb je zo gedaan. Wat ze doen is een stukje van je internetverbinding nemen, en een heel eigen verbinding daarmee opzetten. Je kunt je wifi-verbinding een naam geven en een wachtwoord instellen, wat je overigens van installatie tot benaming allemaal in de bijbehorende en heel handige app doet. Die loodst je met gemak door het hele instelproces heen en je zal verbaasd zijn over hoe makkelijk dat gaat. Je hebt het echt in een paar minuten wel voor elkaar. Het fijne is dat de apparaten ook veel sneller werken van zichzelf: ze zijn bijvoorbeeld 25 procent sneller dan de eerdere Orbi’s die we hebben gereviewt, wat mede komt omdat ze met een nieuwe chip werken die op de 160MHz-band zit, in plaats van de 80MHz-band. 

Smart home

Deze uitbreiders van je wifi-netwerk zijn ook erg handig voor iedereen met een smart home. Je kunt er veel apparaten mee verbinden. Op de vorige Orbi kon je nog maar 40 apparaten verbinden, dat zijn er nu 75. Van alle verbonden apparaten kun je zien hoe het ervoor staat qua veiligheid. Dat vind ik zelf het grootste voordeel. Wordt er een kwaadaardige link geopend of gebeurt er iets anders dat de veiligheid kan aantasten, dan stuurt het apparaat meteen een melding naar je telefoon. Zo ben je op de hoogte (ook als je niet op het wifi-netwerk aanwezig bent). Je krijgt overigens sowieso altijd een melding als er een nieuw apparaat op je netwerk gaat. Dit systeem heet Armor en zit een jaar gratis bij de aankoop van je Orbi. 

Orbi achterkant

Orbi NBK763: Internethelden

Ik ben erg te spreken over deze internethelden, al komen ze wel met een flink prijskaartje van 700 euro. Daardoor zijn ze vooral voor het bedrijfsleven interessant. Of als je in een huis woont waar de wifi het anders echt niet goed haalt. De Orbi’s maken trouwens ook een Wifi 6-verbinding mogelijk, wat weer een nieuwe band is naast de bekende 2,4 GHz en 5 GHz-banden.

Wifi 6

Handig voor nieuwe gadgets die werken met Wifi 6, zodat je helemaal optimaal van je internet gebruik kunt maken. Al met al zijn we enthousiast over de Netgear Orbi. Het is een prachtige set apparaten die je leven aanzienlijk makkelijker kan maken. En ze doen er ook alles aan om dat voor elkaar te krijgen. Dat merk je bij het instellen al, maar in het gebruik ook: als je je tenminste af en toe wat vaker bewust bent van hoe fijn het is wanneer alles gewoon wérkt.  

Lees ook:

Orbi roze
Pluspunten
Makkelijk te installeren
Je internetverbinding in goede handen
Wifi 6-ondersteuning
1 jaar beveiliging
Minder positief
Het zijn wel drie redelijk grote apparaten extra in huis
9

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.