Review: LG WK7 ThinQ – smart speaker met goed geluid

Stel: je bent wel toe aan een nieuwe speaker, maar deze keer wil je wat anders kiezen dan uit het standaard assortiment. Logisch: want waarom zou je tegenwoordig niet voor een smart speaker kiezen? Eerder lieten we al zien wat je met zo’n slimme luidspreker kunt, deze week mag je een LG WK7 ThinQ review van ons verwachten om eens verder te kijken binnen het aanbod smart speakers.

Design

Tja, over smaak valt niet te twisten, maar extreem mooi is deze LG speaker natuurlijk niet. Lelijk is anders, maar laat ik zeggen dat ik wel eens mooier heb gezien. De WK7 ThinQ heeft een enigszins hoog, cilindervormig uiterlijk in een zwarte kleur. De behuizing is deels van hard plastic, maar de grill (die grotendeels de buitenkant beslaat) lijkt van metaal te zijn. Het product voelt enigszins zwaar, wat het een solide indruk geeft.

Ten overvloede nog even: bovenop vind je enkele knoppen waarmee je de slimme speaker kunt besturen. Songs skippen bijvoorbeeld of het volume veranderen. De echte slimmigheden activeer je wel pas echt als je de WK7 ThinQ koppelt met de Google Home app.

Gebruiksgemak

Dit systeem is plug&play. Je plaatst de speaker aan het stroom en connect hem met de Google Home app om te kunnen gebruiken. Na wat app-instellingen te hebben doorlopen, kun je gaan met die banaan. Zeg: ‘Hey Google’ en vertel dan je opdracht of vraag aan de WK7 ThinQ. Bij mij heeft Google niet altijd door dat ik hem aanroep, maar dat ligt niet zozeer aan de speaker, maar meer aan de app of mijn uitspraak, haha.

Geluidskwaliteit

De LG speaker produceert een goed geluid, waarbij de bas toch echt wel opvalt. Ten positieve wat mij betreft, maar als je niet van zo’n stevig geluid houdt, zul je misschien beter voor een andere speaker gaan. De warmte in geluid verraste mij, daarmee was het een plezier om naar te luisteren. De dynamiek van het geluid is op orde, hoewel de kritische luisteraar hoort dat de allerhoogste noten misschien net niet helemaal bereikt worden. Niet storend, wel noemenswaardig.

Prijs

De LG WK7 ThinQ kost 169 euro en een beetje, wat best schappelijk is ten opzichte van zijn concurrenten. Ter vergelijking: de Google Home kost 149 euro. De LG speaker is daarmee net een beetje duurder, maar twintig euro valt te overbruggen.

Conclusie

Concluderend: kopen of niet kopen, wat moet je doen? Ik denk dat je zeker geen spijt gaat krijgen als je de LG WK7 ThinQ aanschaft. Hij is slim, maar heeft daarbij geen concessie op de geluidskwaliteit gedaan. Of hij jouw (woon)kamer goed complimenteert, dat is een tweede. Bedenk van tevoren of een zwarte speaker bij jouw stijl past.

Design
6.5
Gebruiksgemak
9
Geluidskwaliteit
8.2
Prijs
7.5
7.7

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.