Review: Items uit de K/DA-collectie van Logitech G

Dat we op TechGirl.nl niet bizar veel over gamen schrijven, betekent niet dat we niet van gamen houden. Toen we te horen kregen dat Logitech G hun eerste game-uitrusting in samenwerking met Riot Games uitbracht, moesten we die dus ook uitproberen. TechGirl Hilde vertelt je alles over het toetsenbord, de muis en de muismat uit de K/DA collectie.

Exclusieve samenwerking met Riot Games

De zogeheten K/DA-collectie werd in oktober ’20 al aangekondigd maar was tot maart ’21 alleen nog maar beschikbaar in Azië. Nu zijn de items dus ook beschikbaar in de Benelux! De collectie is onderdeel van een exclusieve, meerjarige samenwerking tussen Logitech G en Riot Games. Riot Games is de ontwikkelaar van League of Legends (LoL), wat de meest gespeelde pc game ter wereld is. Niet zo gek dus, dat de items in deze collectie op die game gebaseerd zijn.

En niet alleen op die game, maar de items hebben zelfs een design dat is geïnspireerd door een popgroep in de game. K/DA (waarna de collectie is vernoemd) is namelijk een virtuele popgroep in League of Legends die hun debuut maakte in 2018 tijdens de World Championship met het nummer Pop/Stars. In de tussentijd heeft dit nummer bijna 193 miljoen streams op Spotify en is de videoclip al meer dan 424 miljoen keer bekeken.

Logitech G en Riot Games willen met deze samenwerking de 115 miljoen League of Legends- en K/DA-fans wereldwijd de kans geven om hun setup te customizen met deze gaming-gear.

De muis: de Logitech G502 HERO K/DA Mouse 

Logitech G502 HERO K/DA Mouse

Laten we beginnen bij de muis. Van tevoren dacht ik dat hij misschien aan de grote kant zou zijn voor mijn hand, aangezien ik best wel kleine handen heb en las dat de muis behoorlijk groot was. Gelukkig viel dat hartstikke mee. Ook is de muis heel licht en beweegt hij heel makkelijk. Voor sommigen zal dit té makkelijk zijn, daarom wordt er bij de muis een pakketje met gewichtjes meegeleverd waarmee je de muis zelf zwaarder kan maken. Zo kan je hem op de manier afstellen die het beste bij jouw gamestijl past.

De muis heeft RGB verlichting waarmee uit wel 16,8 miljoen kleuren gekozen kan worden. Door middel van een tool is de muis qua verlichting af te stellen met het toetsenbord. Daarnaast heeft de muis een design met strakke lijnen.

Ook heeft de muis maar liefst 11 knopjes waar opties onder zitten of waar je je eigen opties onder kan stoppen. Dit is vooral handig bij games waarbij je met 1 vingerklik veel verschillende opties wil kunnen uitvoeren. In het dagelijks gebruik heb je daar verder niet heel veel aan. Daarnaast heeft de muis ook een HERO sensor die tot een dpi (dots per inch) van 25.000 instelbaar is, zodat je zelf kan bepalen hoe nauwkeurig je richt. Alles bij elkaar maakt dat dit een ontzettend fijne en veelzijdige (gaming) muis is.

Het toetsenbord: Logitech G PRO K/DA Mechanical Keyboard

Logitech G PRO K/DA Mechanical Keyboard

Het toetsenbord past qua design perfect bij de muis en heeft een net wat andere uitstraling dan andere gaming toetsenborden door het gebruik van zwart en wit door elkaar. Ook heeft hij net als de muis RGB verlichting die af te stellen is met andere Logitech producten.

MobileMobile

De toetsen zijn GX Blue schakelaars, wat inhoudt dat het een mechanisch toetsenbord is. Het indrukken van de toetsen is dus wat zwaarder en maakt meer geluid. Sommigen haten het, maar ik vind het geluid heerlijk. Het geeft een extra dimensie aan gamen of zelfs al een mail typen omdat je echt hoort dat je typt.

Verder is het toetsenbord in 3 verschillende hoeken af te stellen door de voetjes aan de onderkant in te klappen of juist uit te vouwen. Er is geen numpad aanwezig, maar dit heeft mijn eigen toetsenbord ook niet dus ik miste het niet. Ik kan me voorstellen als je dit wel gewend bent, het even wennen is. Maar wederom hangt het van de game die je speelt af of het echt een gemis zal zijn. Het toetsenbord is nu in ieder geval wel lekker compact en doordat je de draad er vanaf kan halen, berg je hem erg makkelijk op.

De muismat: Logitech G840 K/DA Mouse Pad

Logitech G840 K/DA Mouse Pad

Toen ik de muismat uit de verpakking haalde, rook hij nogal vreemd. Waarschijnlijk kwam dat door het rubber aan de onderkant, maar het duurde wel een aantal dagen tot het weggetrokken was. Het formaat van de muismat is echt MEGA, zoals je op bovenstaande foto ziet. Zowel het toetsenbord als de muis passen erop en daarnaast zette ik ook vaak m’n theepot of glazen op de muismat, om kringen op m’n bureau te voorkomen! Muismat en onderzetter in één, dus.

De afbeelding op de muismat is supervet en lijkt een soort glow te hebben en licht te geven, terwijl het gewoon een stoffen afbeelding is. Hij past dus ook erg goed bij de set. Ook beweegt de muis goed over de mat en zie je vuil/stof niet snel liggen. Met alle RGB verlichting van het toetsenbord en de muis en dan deze coole muismat verander je in één keer je game-opstelling van saai naar ontzettend cool.

Eindoordeel

Ben je op zoek naar een upgrade van je game-opstelling? Dan heb je aan deze items een hele toffe make-over. Ook als je geen fan bent van League of Legends of K/DA zijn het erg fijne producten. Oké toegegeven: de muismat is dan misschien een beetje extreem om te hebben, maar het toetsenbord en de muis zijn erg neutraal en stralen niet per se League of Legends uit. Daarom zou ik ze aan iedereen aanraden!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.