vrouw typt op laptop

Voeg nieuwe functies toe aan deze Logitech muis en toetsenbord

Een muis en een toetsenbord: het zijn nou niet de producten waar je super veel over kunt (en wilt) roepen. Over het algemeen dan. De vorm, de kleur, het gebruiksgemak om te klikken en te typen… dan heb je het wel een beetje gehad. En toch zijn er een aantal uitzonderingen te noemen, zoals ook bijvoorbeeld deze nieuwe Logitech muis (MX Anywhere 3S) en het toetsenbord (MX Keys S) die je kunt uitrusten met allerlei slimme functies en shortcuts.

Logitech muis: MX Anywhere 3S

Logitech had al de Master Anywhere 3S, maar daarvan is nu ook het kleinere broertje (of zusje) verschenen: de MX Anywhere 3S. Het leuke van de Anywhere-lijn is dat je de muis kunt uitrusten met allerlei slimme trucjes. Door te werken met Logitech’s Logi Options+ platform kun je If This Then That-regels instellen. Een voorbeeld: “Als ik mijn laptop start, dan wil ik dat PhotoShop direct wordt geopend na 5 seconden”. Ook handig als je direct een flink aantal tabbladen in één keer wilt openen. Onderstaande video laat het ook goed zien:

Helemaal nieuw is Logi Options+ niet, de Master Anywhere had het ook al, maar toch is er een aantal belangrijke verschillen op te noemen waardoor de Logitech muis in de MX-versie toch ook de moeite waard kan zijn.

  1. het ontwerp. Sommige mensen werken graag met een kleine muis.
  2. zonder dongle. De MX-versie kun je zonder Bluetooth dongle gebruiken (de Master niet).
  3. stil werken. De nieuwe muis heeft ‘Quiet Click’, oftewel: je hoort vrijwel geen klik meer tijdens het werken.

Logitech MX Keys S toetsenbord

Logitech heeft de afgelopen jaren steeds meer focus gelegd op de MX Series en breidt deze lijn verder uit met een toetsenbord, de MX Keys S. Dit toetsenbord heeft een vergelijkbare ontwikkeling doorgemaakt als de Logitech muis: de MX Keys S maakt ook gebruik van Logi Options+, is enorm stil in het gebruik en wordt ook niet meer met dongle op de laptop of pc aangesloten, maar doet dit via een Logi Bolt protocol.

Zoals Logitech zelf zegt: “Logitech Bolt combineert Bluetooth Low Energy draadloze technologie van beveiligingsmodus 1, beveiligingsniveau 4 -, ook wel U.S.- Federal Information Processing Standards (FIPS)1U.S modus genoemd, met extra Logitech-beveiligingsfuncties die zijn ontworpen om de kwetsbaarheid te verminderen wanneer apparaten aan een Logi Bolt USB-ontvanger worden gekoppeld.” Dat komt neer op een standaard voor cryptografie die wordt erkend door de Canadese overheid en de Europese Unie.

Geïnteresseerd?

De producten zijn vanaf vandaag te koop, bijvoorbeeld via Coolblue, Bol.com, Mediamarkt en andere elektronicazaken. Op dit moment testen wij de Logitech muis en het toetsenbord voor een review. Volgende week kun je de testresultaten in een nieuw artikel op onze site teruglezen. To be continued dus!

Lees ook:

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.