Logitech Crayon Pencil for iPad

Handig! Deze iPad pencil rolt niet van tafel (review Logitech Crayon)

Logitech Crayon Pencil for iPad
7.5

Als fan van Apple koop je het liefst alles van jouw favoriete merk. Maar… Apple producten hebben een behoorlijk prijskaartje. Bij Apple accessoires kan het lonen om ‘buiten de deur’ te kijken. Neem bijvoorbeeld deze Digital Pencil voor iPad; de Logitech Crayon. Hoe deze bevalt? Dat testte TechGirl Anke voor jou in deze review. Dit is haar reactie…

‘Aan & gaan’

Dat viel te verwachten: de Logitech Crayon is een smal product, ter grootte van een stevig potlood. Klein genoeg dus om het als brievenbuspakketje te ontvangen. Ik maak de verpakking open, haal het pencil eruit en zie direct dat er een aan/uit knopje op zit. Ik klik, er gaat een lichtje branden, ik pak de iPad, en het pencil werkt direct! Ik probeer wat apps aan te klikken, maar ook in Notities handgeschreven aantekeningen te maken.

Even raakte ik in verwarring, is het dan zo makkelijk? Hoef ik niks installeren? Nee niks, dus. Als je het pencil aanzet, gebeurt de rest vanzelf. Letterlijk ‘Aan & Gaan’.

Eerste indruk

In eerste instantie moet ik heel erg wennen aan het puntje wat hard tikt op de iPad. Ik ben over het algemeen gevoelig voor geluid, maar misschien is het ook, omdat ik het originele Apple Pencil gewend ben, dat natuurlijk een softe touch op het scherm heeft. Misschien moet ik het kaderen als ‘een ander verwachtingspatroon’.

Na een paar dagen ben ik eraan gewend, echt enthousiast maak je me niet met het geluid, maar nogmaals: het went. Het pencil zelf werkt erg fijn. Je kunt met het puntje heel goed (en leesbaar) schrijven en tekeningen maken. En door dat puntje kun je echt heel gedetailleerde schetsen maken. Daar valt absoluut veel goeds over te zeggen.

Logitech Crayon – Design

Heel handig is de vorm van de Logitech Crayon, het lijkt wel wat op een timmermans-potlood. Niet rond, maar ovaal dus.  En zo rolt het niet van tafel, zoals me dat bij Apple’s originele pencil wel vaak gebeurd. En daarover gesproken, als de Crayon toch van tafel valt, gebeurt er waarschijnlijk weinig. Want het digitale pencil is valbestendig tot bijna anderhalve meter. En mocht er dan in een raar geval tóch iets gebeuren, bijvoorbeeld het puntje dat afbreekt, dan kun je die heel makkelijk vervangen.

Qua design mag je gewoon een heel gestroomlijnd product verwachten. Weinig opsmuk, behoorlijk simplistisch. Zilverkleurig, met wit/grijze afwerkingen. Ik heb mezelf afgevraagd of het product niet ‘een beetje saai’ oogt, maar ik denk dat dat wel meevalt. Wat moet je nog meer verwachten van een pencil? Juist, als je het uiterlijk vergelijkt met de Apple Pencil, is de Logitech Crayon zelfs wel wat ‘gewaagd’ te noemen. Maar goed… het blijft een pencil, ?

Batterij

Er zit natuurlijk een batterij in deze pen, die je kunt opladen via elke USB-C lader. De accu gaat volgens de fabrikant ongeveer 8 uur mee en daar lijkt het in deze test ook op uit te draaien. Als je per ongeluk vergeet het pencil uit te zetten, schakelt deze zichzelf uit na een half uur van inactiviteit. Handig, maar dat had na vijftien minuten ook wel gemogen.

Prijs

Deze Logitech Crayon Digital Pencil for iPad kost tussen de 79 en 89 euro, afhankelijk van waar je het koopt. Bij Bol.com betaal je 89 euro voor deze pencil van Logitech.

Conclusie

Wil je een pencil kopen voor jouw iPad, maar ben je niet van plan daar 149 euro voor neer te leggen? Dan is de Logitech Crayon Digital Pencil for iPad een serieus alternatief te noemen. Dat scheelt al gauw 60 euro in totaal! Of, heb je juist niks met de softe touch van de Apple Pencil? Ook dan ben je bij Logitech aan het juiste adres. Verwacht voor de lagere prijs een ander design, een kortere batterijduur, en dus ook een boel gebruiksgemak. Aan jou de keuze!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.