Review: MX Anywhere 3S en MX Keys S kenmerken en functionaliteit

Hier is die dan, de review van de MX Anywhere 3S en MX Keys S. Anke schreef al eerder een artikel over de producten, maar in dit artikel lees je meer over de compacte MX Anywhere 3S-muis en de verbeterde functies van het vertrouwde MX Keys-toetsenbord. Ook komt de Logi Options+ app naar voren met de nieuwe “Smart Actions”. Of je nu een student, professional of tech-liefhebber bent; deze review vertelt je over de kenmerken en de functies van de apparaten.

MX Anywhere 3S

De MX Anywhere 3S is een draadloze en compacte muis die voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. Dankzij zijn kleine formaat is hij niet alleen handig, maar ook licht van gewicht, waardoor je hem gemakkelijk kunt meenemen naar school of kantoor. Persoonlijk vind ik het prettig om te werken met een iets kleinere muis, maar dit kan per persoon verschillen. Wat mij aanspreekt aan het ontwerp van deze muis, is de strakke uitstraling en de rubberen grip op de zijkanten, die netjes zijn afgewerkt. Ik heb gekozen voor de nieuwe kleurvariant van Logitech genaamd “Pijl Grijs”.

Hoewel ik zelf rechtshandig ben, is deze muis geschikt voor zowel links- als rechtshandige gebruikers, wat erg handig is. Je kunt de muis draadloos verbinden via bluetooth, maar er is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een dongle, ook bekend als Logi Bolt. Belangrijk om erbij te vertellen is dat de dongle niet standaard wordt meegeleverd en je deze apart moet aanschaffen. Persoonlijk heb ik geen voorkeur, omdat beide opties goed werken. Door de bluetooth-functionaliteit kun je de muis gebruiken met verschillende besturingssystemen, zoals macOS, Windows, iPadOS, en andere besturingssystemen. De muis is dus goed te gebruiken als je met verschillende besturingssystemen werkt.

Op het eerste gezicht lijkt de MX Anywhere 3S op een normale muis die sterk lijkt op zijn voorgangers. Toch zijn er enkele kleine veranderingen aangebracht. Zo maakt deze muis gebruik van ‘Quiet Click’, waardoor je tijdens het werken vrijwel geen klikgeluid hoort. Dit is echt een topfunctie waarvan ik me afvraag waarom ze dit niet eerder hebben gedaan.

MX Keys S

Dit toetsenbord ziet er ook weer exact hetzelfde uit als zijn voorganger de MX Keys. Even terugkomend op de MX Anywhere 3S, hier is wel zo’n Logi Bolt bij geleverd, maar het toetsenbord kan natuurlijk ook gebruikt worden door verbinding te maken met bluetooth. De toetsen voelen fijn en soepel aan. Dit zijn low-profile toetsen en hebben een licht afgeronde inkeping in het midden, hierdoor zou je sneller moeten typen dan normaal, maar hier merkte ik zelf niet echt iets van. De achtergrondverlichting gaat automatisch aan wanneer je je handen op het toetsenbord legt, wat best handig kan zijn als het wat donkerder wordt. Ook kun je de achtergrondverlichting aanpassen in de Logi Options+ app. Over deze app vertel ik je zo meer. 

Logi Options+

Logi Options+ bevat namelijk nog meer trucjes. De MX Keys S is voorzien van nieuwe emoji-, mute- en dicteerknoppen op de bovenste rij, die eenvoudig aanpasbaar zijn via de software. 

Logitech introduceert namelijk de nieuwe “Smart Actions”, dit zorgt ervoor dat je als je op een bepaalde knop drukt er automatisch een actie plaatvind. Via de app kun je vrij gemakkelijk een Smart Acion toewijzen. Je kunt zelf je eigen acties maken, zo kun je een bepaalde webpagina in een keer openen, maar ook Google en Word in een keer openen. Het is eigenlijk iets heel kleins, maar het zorgt wel voor weer efficiëntie en ik vind het zelf erg leuk om te gebruiken. 

Zelf heb ik voor deze review een sjabloon gebruikt van Logitech zelf. Voor deze Smart Action heb ik mijn scrollwiel als trigger gebruikt om automatisch Spotify te openen en ook gelijk mijn muziek af te spelen. Er handig dus, maar je kunt dit voor veel meer gebruiken. Voor mensen die veel bezig zijn met Photoshop bijvoorbeeld, dan is het erg handig dat je alles wat je nodig hebt in een klik kunt openen.

Conclusie

Na het bekijken van de MX Anywhere 3S-muis, de MX Keys S-toetsenbord en de Logi Options+ app, kunnen we concluderen dat deze apparaten prima opties zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar draagbare en functionele accessoires. De MX Anywhere 3S biedt een compact ontwerp en handige functies zoals Quiet Click. Het MX Keys S-toetsenbord heeft een comfortabel typgevoel, achtergrondverlichting en nieuwe aanpasbare knoppen. De Logi Options+ app voegt extra functionaliteit toe, waaronder de handige “Smart Actions” waarmee gebruikers persoonlijke acties kunnen instellen. Hoewel er slechts enkele kleine verbeteringen zijn ten opzichte van eerdere modellen, zijn de MX Anywhere 3S en MX Keys S voor mij een perfect duo om dagelijks te gebruiken.

Pluspunten
Allebei draadloos
Strakke uitstraling
Zowel voor links- als rechtshandige
Sluit aan op verschillende besturingssystemen
'Quiet Click'-functie
Minder positief
Logi Bolt niet standaart meegeleverd
8.1

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.