In ‘Review Honor 5X’ nemen we de nieuwste telg van de smartphone-familie onder de loep. Is het zo goed als de fabrikant belooft of moeten we je op andere gedachten brengen? Lees onderstaand artikel om meer van onze ervaring te leren.

Design

De Honor 5X is een behoorlijk grote smartphone met prima design. Aan de voorkant heb je het lekker scherpe beeldscherm met iets te dikke randen (bezels). Hier zit ook een front camera in verwerkt.

De achterkant is bedekt met een metalen cover. In eerste instantie dacht ik: ‘wauw’. Totdat ik erop tikte en het meer als plastic overkwam. Sorry, no sorry, maar ik moet ook altijd even de handtas test doen. Dat betekent dat ik een aantal accessoires met de smartphone in één tas stop. Lees: hetzelfde vak. Helaas overleefde het cover dit niet helemaal en staan er nu kleine krasjes op dankzij mijn autosleutel. De ingebouwde vingerafdrukscanner en camera heb ik verder niet geraakt dus die doen het gewoon nog naar behoren.

In het gebruik

Honor’s nieuwste smartphone draait op Android 5.1. De fabrikant heeft hier een eigen schilletje omheen gebouwd, zodat het soms toch nog even zoeken is naar bepaalde knoppen. Ik kan niet zeggen dat het slecht is per definitie: het is meer een kwestie van wennen denk ik. Het pijltje rondje, vierkantje en driehoekje in de bezel werken net even anders dan je bij andere Android toestellen gewend bent. Ook de manier van apps sluiten of weggooien moet je jezelf even aanleren. Komt allemaal wel goed, als je jezelf er maar voor open stelt.

Luidspreker

Voor een smartphone is deze speaker prima te noemen. Verwacht alleen geen hoogstaand geluid uit de Honor 5X; het geluid klinkt oppervlakkig. Hoge en zware tonen komen er niet helemaal goed uit. Naast dit beperkte frequentie-bereik lijkt er een klein waasje over de muziek heen te liggen. Niet een dikke, vette showstopper, maar misschien wat irritant voor de echte muziekliefhebber.

Camera

De fotografie-skills van deze Honor smartphone zijn okay. Een ruime voldoende, vooral te danken aan het gebruik bij daglicht en ‘in the open air’. Plaatjes zijn scherp en met genoeg detail. Probeer je foto’s te maken bij schemering of dergelijke, dan zul je genoegen moeten nemen met meer korrelige picca’s. In het Instagram-tijdperk een beetje not-done natuurlijk.

Batterij

De batterij is een van de allergrootste pluspunten van dit toestel. Bij normaal gebruik gaat hij ruim anderhalve dag mee, bijna twee dagen zelfs. Bij echt intensief gebruik moet je toch na elke dag weer opladen. Heel storend vind ik dit niet, dit zit toch min of meer in mijn systeem om te doen.

Prijs

229 euro betaal je voor de Honor 5X. Een koopje als je bedenkt dat hij zich kan meten met vele duurdere smartphones!

Conclusie

De Honor 5X is een subliem toestel voor iedereen met een kleiner budget. Kies je deze telefoon, dan zul je versteld staan van de lange batterijduur en het scherpe display. In eerste instantie zul je moeten wennen aan de UX, maar kijk je daar doorheen, dan krijg je behoorlijk veel waar voor je geld! Prijs en kwaliteit zijn uitstekend in verhouding bij de Honor 5X.

Review Honor 5X smartphone (zilver)
Prijs/kwaliteit9.5
Design7.5
Batterij9
EMUI-skin over Android5.5
Camera7.5
8Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.