Review: Ear (stick) alleen stylish gadget of ook goede oortjes?

Een oordopjescase met een lipstick design. Dat is écht het soort gadget waar een TechGirl warm van wordt. Ook redactrice Hilde, dus probeerde ze ze uit. Zijn ze echt zo licht en comfortabel als maker Nothing belooft?

Je leest het in dit artikel.

Ondanks dat de Nothing Ear (stick) eind oktober gelanceerd werd, was de aankondiging al wat eerder. Daarin vertelde Nothing dat hun nieuwste model oortjes niet alleen super licht zou worden, maar ook krachtig en levensecht geluid bevat. Nogal een belofte, dus ik was van tevoren erg benieuwd naar de oortjes.

Design van de Nothing Ear (stick)

Qua design hebben ze absoluut niet gelogen. De oortjes zien er uit als een echte wannahave. Ze zijn namelijk ontworpen in de vorm van een lipstick. Draai je de lipstick open, dan kan je de oortjes uit de case halen. Net zoals Nothings andere producten, kan je bij de oortjes zelf wat details van de binnenkant zien. Dit geeft het een futuristische touch.

Daarnaast is de case met oortjes ook oprecht heel licht. Omdat ze de vorm en grootte van een lipstick hebben, kan je de oortjes overal makkelijk mee naartoe nemen. Of het nou je broekzak of een vakje in je tas is. Ideaal!

Hoe bevallen de Ear (stick) oortjes?

Het geluid dat uit de oortjes komt is hartstikke top, niks op aan te merken. De muziek klinkt goed en helder. Daarnaast werkt de bediening van de oortjes ook erg goed. Op elk oortje zit namelijk een knopje waarmee je je geluid kan besturen. Via de Nothing app kan je zelf instellen wat welke knop inhoudt. Opvallend dat ze voor knopjes hebben gekozen, want inmiddels zijn we natuurlijk spraakbesturing en touch gewend bij andere oortjes zoals Apple’s Airpods of JBL.

Echter hebben de Ear (stick) oortjes geen active of passive noice cancelling. De oordopjes zitten niet in de gehoorgang, waardoor geluid van buitenaf niet geblokkeerd wordt. Op zich hartstikke prima natuurlijk, maar wel iets om je te realiseren voor je de oortjes aanschaft.

Voel je de Nothing Ear (stick) écht niet in je oor?

Qua comfort belooft Nothing dat de oortjes “ultiem” zijn en je ze niet voelt tijdens het gebruik. Toen ik dus laatst zes uur in de trein zat van Berlijn naar Utrecht heb ik ze aan het begin van de reis in gedaan om te kijken hoe lang ik ze fijn vond. Na drie uur merkte ik dat ze toch toch wel wat druk begonnen te geven in m’n oor.

Het gedeelte wat je in je oorschelp stopt is namelijk best groot. Bij oortjes die je gehoorgang ingaan worden vaak verschillende maten dopjes geleverd waardoor je de oordopjes passend voor je eigen oor kan maken. Bij dit model is dat niet zo. Aan de ene kant maakt ze dat veelzijdig, anderzijds zullen ze niet voor iedereen even perfect zitten daardoor.

Zijn ze de prijs waard?

Wat mij betreft absoluut ja! Je koopt de Ear (stick) oortjes voor 119 euro op Nothing.tech. Ondanks dat je voor die prijs bij andere merken oortjes met meer functionaliteiten vindt, steel je met deze oortjes écht de show!

Review: Ear (stick) alleen stylish gadget of ook goede oortjes?
Pluspunten
Heel mooi design
Top geluid
Écht een vernieuwende gadget
Licht en comfortabel
Minder positief
One size
Geen active of passive noise cancelling
8.3

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.