AirPods 2: Wat kan je verwachten? Releasedatum en geruchten!

Sinds kerst 2017 ben ik trotse bezitter van een paar AirPods, de draadloze Apple oortjes. En eerlijk: ik kan niet meer zonder. Ik kan doen wat ik maar wil mét muziek in m’n oren, maar zónder fysiek verbonden te zijn met m’n telefoon. Ideaal! Dus toen ik las over de (eventuele) komst van opvolging, was ik héél nieuwsgierig. Hoe kunnen ze nou nog beter? Daarom zet ik de meest realistische geruchten van de AirPods 2 voor je op een rijtje!

Verschijnen de AirPods 2 dit jaar nog?

De belangrijkste vraag is natuurlijk: wanneer komen de AirPods 2 uit? Volgens eerdere bronnen had Apple plannen om in 2018 verbeterde AirPods met Siri-functie uit te brengen en in 2019 daarna weer een vernieuwde versie die waterdicht en geluidsonderdrukkend zou zijn. Nou, dat blijkt dus fout, want in 2018 zijn er geen nieuwe AirPods uitgekomen.

Daarom is de kans groot dat Apple dit jaar met de AirPods 2 gaat komen. De vernieuwde versie zou dan vervolgens in 2020 uitkomen. Volgens bronnen is Apple ook van plan dit jaar de AirPower (een draadloze oplaadmat) uit te brengen en het zou maar zo kunnen zijn dat ze met de nieuwe AirPods wachten tot de AirPower is uitgebracht. Aangezien de eerste versie van de AirPods in september (2016) werd aangekondigd, verwacht ik dat dat dit jaar weer het geval gaat zijn.

Wat kan je verwachten van de AirPods 2?

Draadloos opladen

Zoals ik hierboven al schreef zou Apple met de aankondiging wachten tot de AirPower te koop is. De oplaadcase van de AirPods 2 zou draadloos op te laden moeten zijn op deze oplaadmat. Het opladen van de AirPods gaat nu met een oplaadcase, die zelf nog opgeladen moet worden met een Lightning-kabel. Apple wil dus toe naar een compleet draadloze toekomst.

Geïntegreerde Siri-functie

MobileMobile

Elke iPhone-gebruiker herkent het gebruik van ‘Hé Siri’ wel, waarmee je de Apple’s voice assistant aanroept. Dat je met Siri nuttige dingen kan, weten we al wel (lees hier maar). Maar tot nu toe ontbrak deze functie nog op de AirPods. Om Siri daarmee te gebruiken moet je instellen dat twee keer tikken op één van de AirPods het inschakelen van Siri betekent. En aangezien je maar twee AirPods hebt en ‘Pauze’ en ‘Volgend nummer’ nog wel handigere commando’s dan ‘Hé Siri’ zijn, denk ik niet dat veel mensen Siri voorrang geven. Daarom zou het heel nuttig zijn als ‘Hé Siri’ wordt toegevoegd. Dit is dan mogelijk dankzij een verbeterde chip, die herkent wanneer je tegen de AirPods 2 praat.

Waterbestendigheid

Op dit moment zijn de AirPods niet compleet waterdicht, hoewel ze wel tegen een paar regen- of zweetdruppels kunnen. Toch zou Apple de AirPods 2 helemaal waterbestendig willen maken. Zo kan je dan bijvoorbeeld ook sporten als het écht heel hard regent.

Noise-cancellation

Ook gaan er al een tijdje de geruchten dat Apple werkt aan Airpods met noise-cancellation. Hiermee wordt achtergrondgeluid onderdrukt, zodat je echt alleen de muziek hoort. Tot nu toe vind je dit vooral in koptelefoons, dus het zou een goede ontwikkeling zijn als Apple dit ook naar hun AirPods 2 brengt.

Wat is de prijs van de AirPods 2?

De huidige AirPods zijn te koop voor 179 euro, maar her en der op internet ook wel voor minder te vinden. Verwacht wordt dat de AirPods 2 zeker wel meer dan 200 euro gaan kosten, maar dat de officiële prijs van de eerste AirPods dan wel wat naar beneden gaat.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten