razer diamondback

Razer Diamondback: meer dan alleen een kleurrijke muis

Niet laaiend enthousiast en zelfs overwegend negatief; dat waren de review die ik tegenkwam over de nieuwe Razer Diamondback. Mijn enthousiasme zakte een beetje, maar uiteindelijk werd het tijd om zelf een mening te gaan vormen over deze stijlvolle muis.

Design

De muis komt in een zwarte stijlvolle doos, waarvan je de voorkant kunt openklappen. Nadat je het klittenband hebt losgewrikt, zie je een plastic omhulsel waar de muis in zit en een gifgroene binnenkant van de muis. Eenmaal door het plastic heen gewurmd, kom je bij een mooie zwarte, slanke en stijlvolle muis.

Deze muis is bekabeld en heeft gevlochten touwwerk om de gehele kabel heen. Zodra je de muis aansluit, gaat de kerstboom aan. Nee, serieus. Door de Chroma led-verlichting die in de muis is ingebouwd, en wat standaard staat ingesteld op alle mogelijke kleuren die als het ware de muis rond golven, krijg je een “wauw”- gevoel. Zowel de body van de muis als het logo op de rug en het scroll-wiel zijn voorzien van led-verlichting. Gelukkig is iedere led afzonderlijk van elkaar af te stellen in de software die bij het product hoort. Let wel: deze software werkt alleen als je werkt vanuit besturingssystemen van Windows of OSX. Voor Linux biedt dit geen ondersteuning en zal je het moeten doen met de instellingen zoals die zijn. Je kunt de beweging van de verlichting aanpassen, maar ook de kleuren.

De muis is aan beide zijkanten gelijk, waardoor deze geschikt is voor zowel links- als rechtshandigen. Op het scroll-wiel zitten kleine bobbeltjes (kleine verhogingen) waardoor je het gevoel hebt van een stevige grip.

Vorm

Als je je muis veel gebruikt, is het belangrijk dat deze lekker in de hand ligt. Natuurlijk is het een kwestie van smaak en de vorm en afmetingen van je handen, maar ik ben er helemaal weg van. Zoals aangegeven, is de muis slank van vorm en daarbij niet hoog. Aan beide zijkanten zitten twee knoppen, en daaronder zit aan beide kanten een vlak met structuur waar je je duim en pink op laat rusten. Het scroll-wiel voelt door de structuur ook lekker aan en je voelt de ‘tikjes’ zodra je draait. Het scroll-wiel is niet heel gevoelig, dus je scrollt niet ineens van hot naar her. De zijknoppen zijn wel redelijk gevoelig en als je hand niet helemaal lekker op de muis ligt, heb je nogal eens de kans om deze in te drukken.

Een aantal feiten

De Diamondback heeft een 16.000 DPI 5G laser sensor. Dit houdt simpelweg in dat de muis heel snel kan reageren op je beweging. Die 16.000 DPI is hartstikke leuk voor de marketing, maar heel onpraktisch in gebruik. Gelukkig kun je dit gemakkelijk aanpassen in de bijbehorende software en via het besturingssysteem van je computer. De kabel heeft een afmeting van 2,10 m en is dus lang genoeg om op een fatsoenlijke manier aan je pc te bevestigen. Het is een erg lichte muis (89 g zonder kabel) en is daarom heel fijn om te gebruiken als je in een game zit of precisiewerk moet doen in een grafisch ontwerpprogramma.

MobileMobile

 

Pluspunten:
Licht
Snel
Fijne gestroomlijnde vorm
Minder omdat:
Niet geschikt voor iedere hand door gevoeligheid
Niet beschikbaar voor Linux
8.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten