Review: verleidelijk klinken als een sirene met de Razer Seiren X

Gamers opgelet: een goede microfoon mag niet ontbreken bij je PC gaming gear. Gelukkig heeft Razer een geweldige microfoon ontwikkeld, de Razer Seiren X. In. Het. Roze. Onze gamer Sam heeft de Razer Seiren X uitvoerig getest. Wat ze ervan vond? Dat lees je hier …

Pink is my new obsession

Ik had echt nooit iets met de kleur roze. Toen mijn dochters geboren werden wilde ik niets roze in huis hebben. Toch sloop het er langzaam maar zeker in. Nu ben ik ook enorm blij met de roze/quartz editie van de Razer gaming gear. Het staat superzoet op mijn bureau en mijn oudste dochter heeft al een paar keer smekende oogjes richting mij gegooid. Wie weet krijgt ze mij ooit nog zo gek, want kwalitatief gezien maakt Razer uitstekende producten. Uitstekende kwaliteit en ook nog in een heerlijke zoete roze kleur, alleen maar win-win, toch?

Gamen met vrienden

Ruim 30 jaar geleden begon ik met een van mijn grootste hobby’s: gamen. Net als velen begon ik met de NES en later ontwikkelde ik mij tot typisch snobistische PC-gamer. Inmiddels ben ik volwassen en game ik op ieder systeem waar je maar een game op kan spelen. Met mijn smartphone wandel ik dankzij de nieuwe Harry Potter-game van Niantic heel wat kilometers. Mijn tv wordt prima vergezeld met een PS4, Xbox One, Nintendo Wii U en een SteamLink. Maar toch is mijn grootste liefde nog altijd PC-gamen. Fijn bureau om aan te zitten, genoeg vrienden waarmee ik via Discord kan kletsen en superfijne gaming gear en je bent me urenlang kwijt!

Zingen of gewoon kletsen

De Razer Seiren X is een microfoon die echt ontwikkeld is voor streamers. En of je nu graag urenlang kletst of tijdens het streamen graag ook een liedje zingt, de Razer Seiren X zorgt ervoor dat je stem helder en duidelijk naar voren komt. Ik speel graag de game EU4 samen met mijn vriend en een aantal van onze vrienden. Mijn vriend zit dan naast mij en we gebruiken de Razer Seiren X zodat we duidelijk hoorbaar zijn voor onze vrienden. De Razer Seiren X zorgt ervoor dat achtergrondgeluiden ook lekker ver op de achtergrond blijven, zodat jouw stem helder naar voren komt. Zo kan er gerust iemand anders in de kamer tv kijken terwijl jij aan het streamen bent. O ja, dat betekent dus ook dat je helder klinkt als je scheldend achter je PC zit, gekke geluiden maakt of een sirene nadoet omdat je de spanning even niet aan kunt.

Stevig van binnen en buiten

Waarom ik vaak enthousiast ben over de Razer gaming gear is dat er veel aandacht wordt besteed aan de degelijkheid van hun producten. Van muis tot headphone, van toetsenbord tot microfoon: alles voelt stevig en degelijk aan. Sterker nog, het voelt niet alleen stevig, het ís stevig. En hoewel de Razer Seiren X Quartz-editie er heel zoet uitziet is het een stevige microfoon die tegen een stootje kan. Er zit een built-in shock mount die vibraties en klappen opvangt en dempt. Handig!

Klein maar fijn

De Razer Seiren X is niet beduidend groot en hierdoor makkelijk te plaatsen op je bureau. Dit heb je trouwens ook snel genoeg gedaan: je schroeft de microfoon op de meegeleverde standaard, stopt de kabel in de microfoon en in je PC en klaar ben je. Easy peasy. De microfoon is snel geïnstalleerd en klaar om te gebruiken. Dankzij het formaat kan je de microfoon ook makkelijk meenemen en op andere PC’s of laptops aansluiten. Het geluid kun je via de draaiknop snel bijstellen, en met een handige druk op de knop horen anderen jou wel of niet tijdens het streamen.

Het eindoordeel

Nooit gedacht dat ik een aparte microfoon nodig zou hebben voor mijn gaming sessies met vrienden. Maar na het gebruiken van de Razer Seiren X ben ik helemaal om en wil ik niet meer anders. Nee, dit betekent overigens niet dat ik ga streamen. Dat vind ik veel te spannend.

Pluspunten
Minder positief
8.4
Het eindoordeel

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.