Online betalen

Online betalen voor je online Sinterklaascadeau: de beste opties

Online een sinterklaascadeau kopen is nog leuker dan in de winkel: eindeloos inspiratie opdoen op Instagram en Pinterest, makkelijk zoeken naar de beste deals en alles wordt tot aan de deur bezorgd. Maar wacht, er moet ook nog betaald worden. Ook dat is vele malen uitgebreider dan online. In de winkel is het cash, kaart of wearable maar online is er zoveel meer mogelijk! Zie jij door de bomen het bos niet meer? Wij zetten de meest populaire manieren om online te betalen op een rij, volgens cijfers van de eCommerce Payment Monitor van Thuiswinkel.org.  

Vertrouwd met iDeal

iDeal is in Nederland met 60% van de online betalingen verreweg de meest gebruikte manier om online te betalen. En dat zal dit jaar bij het kopen van sinterklaascadeaus niet anders zijn. iDeal is veilig en erg handig. Je betaalt namelijk via de mobiel bankieren app of de internetbankieromgeving van je eigen bank. Zodra je betaalt met iDeal wordt het geld meteen op de bankrekening van de verkoper overgemaakt. Zo heeft de verkoper meteen z’n geld en weet jij als shopper precies waar je aan toe bent.

Verzekerd met creditcard

Hoewel bijvoorbeeld ASOS, AliExpress of Amazon tegenwoordig wel iDeal accepteren, is dat nog lang niet bij alle shops het geval. Een creditcard is vooral handig als jij iets wil kopen bij buitenlandse winkels, maar ook steeds meer Nederlandse (web)winkels accepteren ze. Met je creditcard betalen voor je sinterklaascadeau is snel, veilig en een bijkomend voordeel is dat al je aankopen een paar maanden verzekerd zijn. Ook kun je bij niet leveren of andere problemen je geld terugkrijgen met behulp van chargebacks. Een betaling wordt niet meteen van je rekening afgeschreven, maar aan het einde van de maand krijg je een factuur. Dit kan handig zijn zodat je alvast iets kan kopen voor je salaris gestort is, maar kan ook nadelig zijn. Betaal je je schuld niet meteen af? Dan moet je rente betalen.

Achteraf betalen voor je sinterklaascadeau met AfterPay en Klarna

In Nederland werd in 2019 zo’n 5 procent van alle aankopen met AfterPay gedaan en 1% met Klarna. Met beide diensten kun je een product online kopen en hoef je pas later te betalen. Zo kun je eerst kijken wat je van het product vindt voordat je betaalt. Zowel AfterPay als Klarna hebben een handige app waarmee je je openstaande betalingen kunt inzien. Bonustip: in beide apps vind je regelmatig exclusieve kortingsdeals bij heel veel winkels. Persoonlijk vind ik die van Klarna interessanter omdat Klarna met grotere, meer populaire webshops en merken samenwerkt.

Handig en snel met PayPal

PayPal is misschien wel een van de makkelijkste manieren om je online sinterklaascadeau te betalen. Je hoeft slechts één keer in te loggen (wel even tweestapsverificatie instellen!) en je kunt vervolgens kiezen of je met creditcard, bankrekeningnummer of PayPal-tegoed wilt betalen.  PayPal vult in de meeste gevallen ook je adresgegevens in, dus je hoeft niet alles meer in te voeren bij de shop. Ook mooi meegenomen: PayPal is helemaal gratis, in tegenstelling tot een creditcard of een rekening bij een bank.

Ouderwets, maar praktisch: machtiging, overschrijving of acceptgiro

Veel van de manieren die pre-internet werden gebruikt om geld aan iemand anders over te maken zijn nog steeds bij veel webshops te gebruiken. De snelste ‘ouderwetse’ manier is een machtiging, waarbij je een bedrijf eenmalig toestemming geeft om een bedrag van je rekening af te schrijven. De overschrijving en acceptgiro duren wat langer. Bij een overschrijving maak je zelf het bedrag over naar de verkoper en is het dus wachten tot je geld is aangekomen. Een acceptgiro is een papiertje met alle gegevens erop vermeld om te betalen. Je vult je eigen gegevens aan, geeft het aan de bank en na een paar dagen staat het bedrag op de rekening van de verkoper. Tegenwoordig zijn er ook digitale acceptgiro’s.

Nieuwerwets, maar nog in opkomst: je sinterklaascadeau betalen met Apple Pay of Alipay

AliPay is een soort Chinese PayPal, van de maker van Alibaba en AliExpress, maar dan met veel meer mogelijkheden. Hoewel wij Nederlanders Alipay (nog) niet kunnen gebruiken, zie je het wel steeds vaker bij “onze” webshops. Dat is om de 1,2 miljard gebruikers van de grootste betaaldienst ter wereld(!) ook in Europa te kunnen laten shoppen. Apple Pay ken je misschien van je contactloze betalingen met je iPhone, maar je kunt ook via Apple Pay betalen in iPhone apps en steeds meer webshops.

MobileMobile

Wat is jouw favoriete manier om online te betalen?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.