Als je graag gebruik wilt maken van de nieuwe Skype for Web en je hebt een Apple-apparaat, dan kun je daar best eens problemen mee krijgen. Daarop staat immers standaard Safari geïnstalleerd, een webbrowser die niet meer wordt ondersteund in de nieuwe web-Skype. Hetzelfde geldt voor Firefox en Opera.

Gelukkig kun je op een Apple-toestel Google Chrome downloaden, want daarvoor heeft Microsoft wel een uitzondering gemaakt. Skype for Web werkt op Microsoft Edge en dus Google Chrome, maar verder op een heleboel vrij normale webbrowsers niet. Volgens Microsoft (dank u Venturebeat) ligt dat aan een bel-en-real-time-media-techniek die in de ene browser anders geïmplementeerd is dan in de andere. Hierdoor heeft het bedrijf besloten om te kiezen voor Microsoft Edge en Google Chrome omdat die van grootste waarde zouden zijn voor de klant.

Skype minder toegankelijk

Het is jammer dat Skype nu minder toegankelijk is voor een heleboel mensen, maar ook dat het zo snel al is. Vorige maand gaf Microsoft pas aan dat Skype for Web op een bepaald moment niet meer zou kunnen worden gebruikt in Firefox, Safari en Opera. Nu is het dus al de realiteit dat je geen Skype-chatberichten of -telefoontjes meer kunt plegen via die browsers. Balen voor bijvoorbeeld onze redactie, die weleens vergaderingen heeft via Skype. Je moet dan toch weer net even andere omwegen vinden om toch allemaal van datzelfde platform gebruik te blijven maken.

Nu is het ook weer geen enorme ramp: je kunt altijd de Skype-app op je telefoon installeren of Google Chrome downloaden, dat eigenlijk op de meeste apparaten wel werkt. Bovendien neemt WhatsApp ook steeds vaker het stokje over van Skype. Hoewel dat meer voor persoonlijke calls geldt dan voor zakelijke, weten mensen steeds vaker WhatsApp te vinden om een videocall te hebben. Want ook dan kun je ondertussen nog chatten door bijvoorbeeld Web WhatsApp te gebruiken.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.