De nieuwste smartphone van LG, de V30, werd al voor langere tijd verwacht. Op de IFA werd het toestel dan eindelijk onthuld. Het toestel oogt strak en slank en heeft een zeer fancy scherm: een OLED FullVision display. Op die manier krijg je een heleboel scherm voor je geld!

Scherm

De LG V30 is 8 mm korter en 3 mm smaller dan zijn voorganger. Het ligt dus lekker in de hand. Daarnaast is het toestel vrij dun en licht (158 gram). Daarmee zou de V30 de lichtste smartphone moeten zijn in het segment van 6 inch en groter! Met het geharde GorillaGlass 5 zou de V30 er strak uitzien; dit is namelijk gebogen tot de randen. De reactietijd van de V30 zou ook erg snel moeten zijn volgens LG, wat een fijne gebruikerservaring moet geven op het OLD FullVision display.

LG V30

Camera

De camera puilt niet meer uit, waardoor de achterkant lekker strak is. Aan de voorkant heeft de V30 een 5MP camera. De camera aan de achterkant zou mooie beelden moeten produceren: de Crystal Clear glazen lens zou het grootste diafragma moeten hebben in smartphonefotografie. De andere lens heeft een 13MP groothoeklens, waardoor je prachtig landschappen kan vastleggen. In Cine Video modus is het trouwens ook mogelijk om handig video’s te monteren en vast te leggen: je kan ook speciale filters kiezen die gericht zijn op het type film dat je aan het maken bent.

LG heeft de V30 geïntegreerd met Hi-Fi Quad DAC audio. Samen met de headset die wordt meegeleverd, zou dit voor fijn geluid moeten zorgen.

Extra’s

Wanneer het scherm uitstaat, zijn er toch shortcuts mogelijk naar Quick Tools, zonder het scherm aan te zetten. Ook kan je door Floating Bar zo naar de meest gebruikte functies toe, omdat dit venster semi-transparant aanwezig is. Verder maakt de V30 gebruik van Google Assistant. Door Quick Charge zou de V30 in 30 minuten opgeladen kunnen worden van 0 naar 50%. Draadloos opladen is ook mogelijk. De V30 beschikt over 64GB geheugen en een 3,300 mAh-accu.

De LG V30 zou eind van het jaar op de markt van de Benelux komen in de kleuren Aurora Black, Cloud Silver, Moroccan Blue en Lavender Violet.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.