Like a G6, like a G6. Het is moeilijk om deze telefoon te reviewen zonder elke keer dat nummer van de Far East Movement in je hoofd te krijgen. Nu bedoelen zij met G6 een vliegtuig, maar ik heb het over een smartphone. De nieuwe LG G6 om precies te zijn, die vooral opvalt door de lengte van het scherm.

Op mijn werk gebruik ik al een LG, dus moeite om de telefoon aan te zetten of ermee te werken heb ik niet. Toch ligt dat niet zozeer aan mijn ervaringen met LG: het ontwerp is heel vanzelfsprekend. Ben je een verstokte iPhone-gebruiker dan zal je de nodige uitdagingen hebben, maar zo niet, dan kun je waarschijnlijk al vrij snel je weg vinden op deze telefoon. Hij heeft net als de meeste andere LG-telefoons een standby-knop aan de achterzijde en verder kun je het volume met de knoppen aan de zijkant aanpassen.

LG G6: zakelijk maar sleek

Op het eerste gezicht is de LG G6 ietwat zakelijk, maar zodra je de telefoon aandoet is het een klein feestje. Het scheelt misschien maar een een centimeter met mijn eigen telefoon (een Samsung Galaxy S6 Edge Plus), maar het is een wereld van verschil. Je foto’s zijn heel anders, omdat ze lang en dun zijn in plaats van wat breder. Ik weet niet of je daar veel aan hebt als je een Instagram-verslaving hebt, maar ik ben onder de indruk van die mooie panorama-achtige look die je foto’s hierdoor krijgen. Het enige wat jammer is, is dat de selfie-camera niet heel erg goed is. Hij maakt prima foto’s, maar de scherpte en kwaliteit is niet om diep van onder de indruk te zijn.

Wat naast panorama-achtige foto’s een voordeel is aan het lange scherm, is dat je makkelijker tekst kunt lezen. Als je net als ik in een paar Whatsapp-groepen zit en je dus regelmatig volgespamd wordt onder werktijd, dan kun je in de trein naar huis rustig alles nalezen met veel tekst op het scherm. Het voelt bijna alsof je een e-reader in je hand hebt, ook omdat het licht van het scherm niet irritant fel is. Ook als je een artikel op Techgirl wilt lezen, dan kun je dat heel gemakkelijk doen met dit lange scherm. En mocht je onderweg een regenbui moeten doorstaan, dan heeft de G6 daar geen problemen mee: het scherm is waterbestendig.

Stevig, zwaar materiaal

Het materiaal waarvan de telefoon is gemaakt voelt stevig aan. Het is geen plastic-achtige telefoon zoals zijn voorgangers (en mijn werktelefoon, die voelt als Fisher Price). G6 is juist een compacte, metalen telefoon met glazen scherm die precies het juiste gewicht heeft. Het enige nadeel aan de buitenkant tot slot, is dat hij niet van micro-USB is voorzien, waardoor je een apart kabeltje nodig hebt om hem op te laden. Natuurlijk krijg je die gewoon bij de telefoon, maar als je een keer geen lader bij je hebt, dan hoef je niet naar andere Android-gebruikers te gaan voor hulp.

Van de buitenkant is de LG G6 een zeer mooie telefoon, met hele toffe ronde hoekjes in het scherm. Aangezien ik altijd ruzie heb met de edge-kant van mijn Samsung, geniet ik erg van dit scherm dat een duidelijk begin en einde heeft. Kijk je op het scherm, dan zie je het bekende Android. Ik durf te stellen dat het iets te bekend is: deze telefoon doet qua besturingssysteem en softwareopties niet per se heel veel nieuws. Nu is dat niet erg: er is nog steeds genoeg te ontdekken in het verder vertrouwde Android.

De CPU van G6 is ietwat oud, zeker als je hem vergelijkt met de nieuwe concurrenten van de telefoon. Daar heb je op zich nu niet direct last van, maar het betekent wel dat de telefoon waarschijnlijk snel verouderd. Toch is de telefoon mijn hele reviewperiode snel geweest en heb ik eigenlijk geen haperingen of vastlopers meegemaakt, dus oud is deze telefoon nog lang niet. Sterker nog, dit is eigenlijk een van de eerste LG’s waar ik echt enthousiast van raak. Natuurlijk voelt LG een concurrent als Huawei in haar nek hijgen, en ik denk dat G6 daarom ook van een ietwat oudere chip is voorzien: LG had haast en wilde de concurrentie voor zijn in het uitbrengen van deze telefoon.

Ik denk dat LG heel trots mag zijn op de G6. Het is geen goedkoop toestel, en zeker nu telefoonabonnementen als leningen worden gezien die hypotheken kunnen dwarsbomen is dat wel een dingetje: aan deze stijlvolle, slanke smartphone hangt een prijskaartje van 620 euro.

LG G6 recensie - LG doet weer mee
Als je een goede deal kunt krijgen bij je provider, dan is LG G6 een heel goede, stevige telefoon om te kiezen. Hij heeft alles wat je wil dat een telefoon heeft, met als speciale feature dat extra lange scherm dat voor veel leescomfort en een interessante panorama-achtige manier van fotograferen zorgt. Het is jammer dat de selfiecam niet superzuiver is en de telefoon niet opgeladen kan worden met een iets universelere kabel, want dan had G6 een nog betere beoordeling gescoord. Spijtig, want G6 bewijst verder in alle opzichten een luxe, moderne telefoon te zijn.
Design9.5
Hardware7.2
Gebruiksvriendelijkheid9.5
Camera7.2
Software9
8.5Ons oordeel:

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.