LG C1 smarttv

LG C1 smart-tv: een niet zo gebruiksvriendelijke beauty

Vraag aan een gamer welke televisie ze zou willen hebben om alles uit haar games te halen, en de kans is groot dat het merk LG wordt genoemd. Ook de LG C1 is echt een powerhouse als het gaat om gamen, wat vooral komt door de geweldige beeldkwaliteit. Verder hebben we wel eens een meer gebruiksvriendelijke televisie gezien.

Het LG C1-toestel dat we reviewen is enorm groot, maar je kunt hem ook in kleinere beeldformaten krijgen. Hoe groot of klein je hem ook koopt, LG C1 is enorm dun en heeft een witte achterkant. Dat laatste is een beetje vreemd om te zien, zeker als je mijn televisie-setup hebt: ik zet mijn televisie altijd neer, een vrij groot stuk vanaf mijn muur, waardoor je als je in mijn woonkamer binnenkomt ook echt tegen de achterkant van de televisie aankijkt. In mijn huis zal je weinig wit vinden, waardoor het een beetje een groot uit de toon vallend vlak is.

LG C1 smarttv

Witte achterkant

Toch zullen veel mensen hun televisie ophangen, waardoor je die witte achterkant helemaal niet ziet. De voet van deze televisie is trouwens erg stevig en vrij makkelijk te monteren. Als je hem toch liever neerzet, dan is dat zeker een optie. Houd er dan wel rekening mee dat hij uitsteekt aan de achterkant, waardoor ook jij dezelfde situatie kunt krijgen als ik thuis heb met een zeer opvallend wit vlak in je woonkamer. Het is eigenlijk beter om hem op te hangen: hij is namelijk nog dunner dan mijn smartphone (!) en dat is zeer indrukwekkend.

Net zo indrukwekkend is de schermkwaliteit van LG C1. Waar je ook maar staat in de kamer: dit OLED-scherm kun je vanuit alle hoeken goed bekijken. Het beeld is haarscherp en de kleuren spatten van het scherm. Dankzij de verversingssnelheid van 120 frames per seconde is de kijkervaring enorm prettig en lopen games soepel. Dat deze televisie ook nog een vrij stevig geluid weet voort te brengen, dat maakt het alleen maar beter.

LG C1 smarttv

WebOS

Waar ik minder over te spreken ben, dat is het besturingssysteem. LG’s webOS is niet zo gebruiksvriendelijk. Toen mijn vrienden een avond langskwamen en we gewoon iets wilden kijken met onze telefoons gestreamd op de televisie, kregen we dat maar niet voor elkaar. Er zit geen Chromecast in deze televisie, waardoor je aan een Android-telefoon heel weinig hebt. Het enige wat je kunt doen is in het klein je scherm tonen, wat natuurlijk niet is wat je wil. Het eerste dat ik dan ook aanraad als je voor deze televisie kiest, is om er een Chromecast bij te bestellen. Je hebt genoeg ports om hem in te pluggen dankzij vier HDMI-aansluitingen.

MobileMobile

Sowieso is het niet altijd even logisch om door het menu te navigeren, waardoor het best wat tijd kost om te wennen aan deze televisie en te zorgen dat hij helemaal is ingesteld naar jouw wens. Gelukkig kan dat uiteindelijk wel, alleen moet je daar dus wel even goed op studeren. Mocht je trouwens die tegels met reclame voor streamingdiensten die je niet hebt vervelend vinden, dan kun je die uitzetten; ook daarin is deze televisie wel heel goed aanpasbaar. Je moet daarvoor wel een afstandsbediening gebruiken die er wat mij betreft heel ouderwets uitziet, en met zijn zwarte uiterlijk eigenlijk helemaal niet past bij die witte achterkant van het toestel. Sowieso is de afstandsbediening weinig stijlvol en had hij ook van een toestel dat 300 euro kostte kunnen zijn. Hier mag LG wat mij betreft nog een stap zetten in een volgend model.

LG C1 smarttv

LG C1

Over het algemeen zou ik LG C1 aanraden, zeker als je er ook op gamet. Toch is het geen toestel dat ik zelf snel zou kopen, omdat ik een Android-head ben en dan weer een aparte Chromecast zou moeten kopen. Ook vind ik het menu weinig gebruiksvriendelijk, waardoor deze televisie wat meer moeite kost om helemaal naar wens in te stellen. Heb je dat echter eenmaal voor elkaar, dan zal je zien dat je een prachtige beeldkwaliteit voor je hebt, waarmee je je gasten een tikkeltje jaloers kunt maken.

LG C1 smarttv

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.