Lenovo verbetert vouwbare ThinkPad X1 Fold laptop

Gister schreven we al over de vouwbare laptop van Asus, maar Lenovo had natuurlijk al een vouwbaar model: de Thinkpad X1 Fold. Dat model is na 18 maanden feedback verzamelen nu vernieuwd uitgebracht en wij mochten hem gister in Berlijn als eerste zien!

Deze Fold X1 heeft een 16,3 inch scherm, maar dichtgeklapt is de laptop slechts 11 inch groot. Waar hij er opengeklapt uitziet als een mega tablet, lijkt hij dichtgeklapt op een notitieboek met een mooie cover. Deze cover is gemaakt van gerecycled plastic. Ook is hij qua gewicht slechts 999 gram, waardoor je hem net zoals een notitieboek overal mee naar toe kan nemen.

De ThinkPad X1 Fold gebruiken

De laptop kan je gebruiken als grote tablet, maar je kunt ‘m ook gedeeltelijk ombuigen. Met de bijgeleverde standaard kan je hem zo voor je neer zetten en besturen met het bijgeleverde Bluetooth toetsenbord. Ook kan je de laptop buigen in een hoek van 90 graden en het toetsenbord op de onderste helft neerzetten. Het scherm zal dan magnetisch vastklikken, waardoor het scherm automatisch op de bovenste helft van de laptop weergeeft.

MobileMobile

De meerdere standen van de ThinkPad X1 Fold

Wanneer je de laptop draait, draait het touchscreen scherm automatisch mee. Hierdoor kan je de laptop in oneindig veel situaties gebruiken. Wel vonden wij dat de vouw behoorlijk zichtbaar blijft, waardoor je het in je beeldscherm wel degelijk blijft zien. Tijdens het uitproberen gister irriteerde dit nog niet per se, maar we vragen ons af hoe dat zit als je de laptop langer gebruikt.

IFA ’22 is weer aan de gang – en TechGirl is er live bij vanuit Berlijn om jullie te voorzien van het laatste nieuws! Volg onze updates vanaf de grootste consumenten elektronicabeurs van Europa via Instagram en TikTok. En natuurlijk via TechGirl.nl ;-). 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.