OnePlus 8 Pro

JIJ mag de OnePlus 8 Pro testen – voor ons!

We hebben het eerder gedaan en het smaakte naar meer: we laten gadgets testen door onze lezers. De vorige keer was Lisette aan de beurt om de Honor in-ears te beoordelen. En nu… nu hebben we iemand geselecteerd om de OnePlus 8 Pro te reviewen. Wie dat is, dat lees je onderaan dit artikel.

OnePlus 8 Pro

De OnePlus 8 Pro is de ultieme telefoon voor fervent Netflix-gebruikers en voor gamers. Komt dat even goed uit! Deze hele maand staat onze website in het teken van gaming.

5 highlights op een rij:

 • Ultrascherp en met hele hoge refresh rate van het scherm
 • Hele cleane versie van Android
 • 4 knettergoede camera’s voor superb foto’s/video’s
 • Audiozoom voor heldere vlogopnames
 • Batterij voor 50% vol in amper 23 minuten

Lees er meer over in het artikel ‘OnePlus 8 Pro – dit is ‘m

Lang leve de communities <3

OnePlus mag (naar mijn mening) misschien wel een van de beste smartphones van dit moment hebben uitgebracht, dat is niet eens waarom ik altijd bewondering heb gehad voor het bedrijf. Wat ik namelijk zo tof vind, is hoe OnePlus zo’n levende community heeft gecreëerd. Ik denk dat mening smartphonefabrikant jaloers is op de achterban die OnePlus inmiddels heeft. Apple even uitgesloten natuurlijk, want die hebben hun eigen Apple fanboys and -girls 😉

In de OnePlus community vind je…

 • Gebruikersinformatie: problemen met je telefoon? Je kunt in de community om raad vragen, of één van de eerder gegeven vraag-antwoord-rubrieken terug lezen.
 • Mededelingen, wedstrijden en tutorials.
 • Meerdere forum threats, om in mee te praten of stiekem mee te lezen wat anderen zeggen.
 • Raffles: door anderen te helpen met hun vragen, kun je punten scoren. Met die punten stijg je in level, maar je spaart ze ook, zodat je er uiteindelijk leuke prijzen mee kunt kopen.

Het is een zeer actieve community, niet alleen in Nederland, maar misschien moet ik zeggen: júíst in het buitenland. Het is ongelooflijk hoeveel mensen altijd bij een live productonthulling willen zijn. Van all over the world komen ze ingevlogen (pre corona, dan).

OnePlus 8 Pro testen? Zij heeft gewonnen!

In het kader van de OnePlus community die elkaar altijd verder helpt, vroeg ik je om mij een goede tech-tip te mailen. Een goede HowTo dus die ik nog niet ken (en leg hem dus ook even aan me uit). Ik publiceer de beste tips op TechGirl.nl.

MobileMobile

Uiteindelijk kon er maar één iemand winnen. En dat is omdat ze niet één, maar gewoon even drie (!) tips instuurde. Super bedankt Annelies Verhelst! Ja, jij bent de winnaar van deze OnePlus 8 Pro telefoon. We nemen snel contact met je op.

Wat waren nou die tips dan?

 1. Als je wilt onthouden waar je je auto ook alweer had neergezet drie weken geleden (in coronatijden) of voor ’t weekend, dan heb je daar in Google Maps een handige functie voor.

  Ga naast je auto staan, open Google Maps, kijk of Maps jouw locatie goed heeft en plaats een 📍. Open vervolgens de pin en je ziet daar de coördinaten staan. Klik daar een keer op en ze worden naar je klembord gekopieerd. Je kunt daarna in een notitieblokje met als onderwerp Auto locatie, ze kopiëren. Vervang steeds de voorgaande. Als je je auto weer wilt zoeken, kopieer de coördinaten weer naar Google Maps, enter, en je weet weer waar je auto staat. Eventueel kun je de pin in Google Maps ook labelen en het op die manier onthouden, of Opslaan in een lijstje met locaties, maar daar staan dan steeds ook de vorige in.

  Je hebt dus keuzes in hoe je dit wilt doen. De meeste mensen hebben al Google Maps op hun telefoon. Als je een route gereden hebt, geeft Google zelfs de optie om je parkeerplaats op te slaan dacht ik. Alleen zonder route en rond je huis doet ie dat niet somehow.
 2. In deze, en andere, tijden, de tips om je telefoon schoon te maken: microvezeldoekje, hoekje vochtig maken, nadat je je telefoon uit hebt gezet helemaal afvegen. Wil je het ook enigszins ontsmetten kun je gedestilleerd water met schoonmaakazijn mengen, gelijke delen en daar het hoekje in dopen en uitknijpen. Echt ontsmetten kan met een water/alcohol mengsel, maar dat raden veel fabrikanten af, hoewel het weinig kwaad lijkt te kunnen als je direct erna nog even met gewoon vers water eroverheen gaat. Hoekjes en randjes kunt je schoon krijgen door wattenstaafjes erlangs te halen, gedoopt in hetzelfde spul (uiteraard ook alleen vochtig, niet nat).
 3. Wist je dat je met een groot glas of karton, van je telefoon een echte boombox kunt maken? Heb je dus geen dure speaker nodig om veel meer geluid uit je telefoon te krijgen. Deze weet je waarschijnlijk wel, maar dacht ik stop hem er toch bij.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.