Tips: zo moet je je telefoon schoonmaken

Wie doet ’t niet; even smartphonen op het toilet? Tijdens de grote boodschap of zelfs als je even moet plassen. Stiekem wel een beetje ranzig, maar ja. En waarschijnlijk leg je jouw telefoon overal neer of zit je er continu aan. Gevolg; iedere cm² van je mobiele telefoon bevat ruim 25.000 bacteriën!

Hoe maak je je telefoon of tablet weer schoon?

Beeldscherm:

Lekker met je vieze vingers swipen! Binnen no-time zit je scherm onder. Wat moet je ermee?

Wel doen: het makkelijkste, gebruik een brillendoekje! Voor zo’n 1-2 euro haal je een heel doosje vol. Af en toe even over je scherm (en de rest) heen halen en je smartphone is al een stuk frisser! Een microvezeldoekje werkt ook prima.

Niet doen: misschien een beetje overbodig maar, gebruik geen water! En dan bedoelen we vooral bij telefoons die niet waterproof zijn. Voor alle telefoons geldt: probeer het niet met een alcohol-reinigend doekje te doen. Die kan het display beschadigen namelijk.

Uitgangen/knoppen et cetera

Deze komen vol stof en vuiligheid te zitten. Dit moet er niet alleen uit omdat je telefoon dan schoner is, maar ook omdat het de functionaliteit kan beïnvloeden. Bijvoorbeeld dat je koptelefoon niet zo goed meer werkt.

Wel doen: schoon blazen, of een wattenstaafje een beetje(!) vochtig maken. Iets creatiever: een paperclip recht buigen, stukje plakband eromheen (met plakkant naar buiten) en dan in de uitgang. Wel opletten of het plakband goed vast zit; niet dat er vervolgens plakband in de uitgang zit!

Niet doen: met iets scherps er in prutsen (krassen en mogelijk meer schade).

Toch met alcohol schoonmaken?

In deze pandemie kunnen wij ons goed voorstellen dat je je telefoon misschien toch beter wilt reinigen dan normaal. Onlangs verscheen op de website Journal of Hospital Infection dat oppervlaktes van corona gereinigd kunnen worden als de ontsmettingsvloeistof minimaal 62% ethanol bevat.

Hoe kun je dit doen? Doe een goed afsluitende, plastic case om je telefoon. Eentje waarbij je het touchscreen wel gewoon kunt gebruiken, zonder dat je het scherm aanraakt. Die case kun je namelijk wél schoonmaken met een reinigingsdoekje op basis van ethanol.

Heb jij zelf nog goede tips of misschien wel trucjes bedacht? Laat het weten in een reactie!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.