Terwijl wij ons allemaal buigen (woordgrap, graag gedaan!) over wat we allemaal kunnen met een opvouwbare telefoon, wordt er door sommigen gezegd dat het veel te vroeg is voor de opvouwbare smartphone. De directeur van de smartphone-tak van LG heeft dat gezegd, al is daarin wel een kleine nuance aan te brengen.

Volgens Korea TimesĀ zei deze man, Kwon Bong-seok, dat ze wel hebben overwogen om een opvouwbare smartphone uit te brengen, maar dat ze het toch niet hebben gedaan. LG wil zich graag richten op telefoons die een 5G-netwerk ondersteunen. LG is onder andere bekend van V40 ThinQ, G5, V20, Q9, V10, Q6 en Nexus 5X.

LG G5

Al gaat het al een tijdje niet heel fantastisch met het merk: volgens velen hielp bijvoorbeeld de G5 uit 2016 daar niet bij, omdat die modulair werd opgebouwd in plaats van dat het een bijzonder mooi AMOLED-scherm had of waterproof was. Het werd geen groot succes. Dat lag overigens niet per se aan het feit dat de telefoon van LG was: modulaire telefoons bij de concurrentie kwamen ook niet van de grond.

Het is voor LG op dit moment bovendien belangrijker om zich te richten op het steeds kleiner wordende marktaandeel van het bedrijf. Het is dus niet zozeer te vroeg voor een opvouwbare smartphone, maar het is voor LG te vroeg voor een opvouwbare smartphone.

Zelfs met deze nuance is het alsnog een gewaagde uitspraak: LG kan het juist wel gebruiken om te blijven innoveren op populaire gebieden, en juist nu iedereen over opvouwbare telefoons praat, lijkt LG dan net de boot te missen. Dus dat is straks de G5 all over again! En 5G, dat is er echt volgend jaar nog niet op grote schaal, dus waarom LG daar nu al zo hard mee bezig is, lijkt vooralsnog een tikkeltje voorbarig voor LG.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.