Asus Vivobook

Is de VivoBook S15 de perfecte studentenlaptop?

Als student ben je op zoek naar een laptop die alles doet wat je nodig hebt voor je studie, altijd mee kan in je rugzak en bovenal ook niet te duur is. Asus claimt dat hun Vivobook S15 (met verbeterde versie van de originele Screenpad) aan al deze eisen voldoet. Hoog tijd dus voor de test.

Hoewel we vaker laptops van Asus testten, hebben we nog nooit eerder een Vivobook gereviewed. De Vivobook S15 zit qua prijs met 799 euro ook meer in de middenklasse. Maar in die klasse kopen de meeste mensen ook hun laptop, dus ik vind het leuk om ook eens zo’n laptop in het licht te kunnen zetten.

Daarnaast is de Vivobook S15 nog steeds een erg goede laptop met een i7 processor, 16GB geheugen en een 1 TB SSD. Hij is verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, waaronder een opvallende Cobalt blauw, Mos groen en Punk pink ook opties zijn. In gebruik is het een hele fijne laptop die snel doet wat je wil, ook als je wat zwaardere programma’s gaat gebruiken.

Screenpad 2.0

In dit artikel kon je eerder mijn mening over de Asus Zenbook Pro 14 lezen. Deze laptop had de eerste versie van de Screenpad. Zoals eerder genoemd, bezit de Vivobook S15 de tweede versie hiervan. Niet alleen is deze energiezuiniger, het design is ook meer gebaseerd op een smartphone ervaring dan de eerste generatie. Het scherm is wat breder en de software beter waardoor de ervaring in het algemeen verbeterd zou zijn. Ook zou de Screenpad 2.0 intelligenter zijn en daardoor beter samenwerken met je hoofdscherm.

In mijn ervaring was dit ook echt zo. Ik heb dit keer bij het reviewen de Screenpad een paar keer nuttig kunnen gebruiken. Bij de vorige review was het meer een grappige bijkomstigheid, terwijl het nu daadwerkelijk van pas kwam. Zo zit er bijvoorbeeld een functie op waarmee je kan schrijven. Je geschreven tekst wordt dan herkend en dit kan je invoegen in je hoofdscherm.

Waar ik wel tegenaan liep, was de normale ‘Touchpad’ functie waarin je je Screenpad als muis gebruikt. Hierbij zit het kruisje om de modus uit te schakelen, namelijk rechtsbovenin. Tijdens het typen klikte m’n hand af en toe het kruisje aan waardoor ik uit de ‘Touchpad’ modus ging. Hopelijk wordt dit in een volgende update of versie aangepast.

Vivobook S15 voor studenten?

In de middenklasse denk ik dat de Asus Vivobook S15 zeker een van de betere modellen is. Wel valt de accuduur me enigzins tegen. Langer dan drie uur kan ik niet zonder oplader aan het werk zijn. Voordeel voor mij is dat de universiteit bijna overal stopcontacten heeft, maar mocht je als student een collegedag hebben in zalen zonder stopcontacten dan kan dit wel een probleem zijn.

Daarnaast heeft de laptop een snelle oplaadfunctie die ervoor zorgt dat de laptop in 49 minuten weer tot 60% is opgeladen. Dan kan je je laptop dus prima even opladen in je lunchpauze.

Afgezien hiervan zou ik de Vivobook S15 zeker aanraden voor studenten om te gebruiken. De Screenpad zorgt ervoor dat je programma’s nog sneller kan gebruiken en de verschillende kleuren maken het een erg vrolijk object.

Asus Vivobook
Asus VivoBook S15
Pluspunten
Verkrijgbaar in verschillende kleurtjes
Goede prijs/kwaliteit verhouding
Verbeterd Screenpad
Minpunten
Korte accuduur
Geluid valt tegen
Kruisje in Touchpad modus onhandig
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.