laptop cooler

Houd je hoofd koel. Houd je laptop cooler review!

5.7

Dit jaar hebben we al flink wat warme dagen gehad. De echte zonaanbidders roepen nu gelijk: “Laat er nog maar veel meer komen”. Can’t blame them 😉 Maar ik ben ik en daarom heb ik weer wat te zeiksnorren… Ik zou ook graag van dat zonnetje willen genieten, maar mijn werk mag er niet onder lijden. Laptoppen in de zon wil helaas niet zo, want dat ding raakt zo oververhit. Zou deze laptop cooler van de Action misschien mijn uitkomst zijn?!

Laptop cooler? Wazdah?

Een laptop cooler is een soort plateautje met ingebouwde ventilator. Je zet je laptop er bovenop, sluit de cooler via een USB-aansluiting aan en voila: het doet zijn ding. De ventilatorbladen waaien de warme lucht weg, want trust me: hoe harder je laptop moet werken en hoe warmer de omgeving is, des te meer stoom hij afblaast.

Werkt het?

Mwaaah… enigszins. Verwacht sowieso geen wonderen. De ventilator werkt maar op één (nauwelijks hoorbare) stand, wat het wat beperkt maakt om op weersinvloeden of krachtsinspanning in te spelen. En als het al warm is buiten, waar moet dan die warme laptop lucht naartoe? Nehhh, in de zomerzon gaat deze laptop cooler je helaas ook niet helpen.

MobileMobile

Maar helemaal afbranden wil ik deze gadget overigens niet. Ik ben er namelijk achter gekomen dat het wel een beetje helpt. Zeker als je omgeving niet ultraheet is, maar je laptop wel heel hard moet werken, dan wordt er wel wat warmte weggeblazen. En da’s dan weer goed voor de levensduur van je accu, want hoe minder extreme temperaturen hij ervaart, hoe beter dat is.

Prijs

2,95 euro bij de Action.

Aanrader?

Alleen als je een klein budget wilt uitgeven voor een kleine verbetering. Eerlijk is eerlijk: misschien kun je de laptop dan maar beter even aan de kant zetten en hem later weer pakken. Maar dat is slechts mijn mening 😉

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.