Gloeilampen met de lucht op de achtergrond.

Zijn LED-steeklampjes van Action dé sfeerverlichter op de camping?

Ze worden vaak LED-steeklampjes genoemd, omdat het een soort LED-lampjes op een staak zijn, maar Action noemt dat anders: de Solarlamp tuinfakkel. Het zijn kleine handzame tuinfakkels die je zo in de grond prikt. Of je dat nou doet op de camping of in de tuin: heb je er ook echt wat aan?

Voor 77 cent heb je er al één, een tuinfakkel die werkt op zonne-energie. Ze zijn gemaakt van roestvrijstaal en gaan aan wanneer het donker wordt. Best geavanceerd dus voor nog niet eens één euro. En ja, laten we eerlijk zijn: juist omdat ze zo goedkoop zijn en weinig ruimte innemen, gooi je ze zo in de auto op weg naar een camping.

Action LED-steeklampjes

Deze LED-steeklampjes steek je in het gras of een andere zachte ondergrond en dan heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Ze laden zichzelf op door het zonlicht overdag en gaan dan ‘s avonds aan wanneer de zon weg is. Eigenlijk alles wat je wil in een tuinfakkel.

Het woord “LED-lamp” klinkt dan ook heel aantrekkelijk, want het klinkt alsof er aardig wat licht van de fakkel af moet komen. Dat is wel handig, want dan kun je daarmee bijvoorbeeld een soort paadje naar je tent verlichten, mocht je een nachtelijke toiletstop moeten maken of andere escapades in het donker hebben waardoor je je tent weer moet kunnen terugvinden.

LED-licht

Helaas is het niet zo mooi als het klinkt. Er komt weinig licht van de fakkels af en dat wordt ook steeds minder. Nu kun je dan het argument in de groep gooien dat het fakkels zijn en dat vuur ook meestal vooral sfeervol is in plaats van fel. Echter is het witte LED-licht niet bepaald sfeervol te noemen, ook niet als het maar zwak schijnt.

MobileMobile

Het is jammer dat de tuinfakkels uiteindelijk toch niet zo’n super-uitvinding zijn als hoe ze klinken. Dat is op zich niet erg, want er zijn heel veel andere lampjes bij de Action die wel echt sfeerbepalend zijn -en lekker licht-. Ik doel dan bijvoorbeeld op de wat feestelijkere bolletjeslampjes die aan een lange slinger zitten. Het enige nadeel is dat ze elektriciteit nodig hebben. Je moet ze dan ook zelf aan- en uitzetten. 

Al met al is de solarlamp tuinfakkel geen slechte uitvinding, maar als ze nou twee keer zo veel zouden kosten en daardoor ook van twee keer zo goed materiaal konden worden gemaakt, dan had je waarschijnlijk een hele zomer plezier van deze geweldige kampeergadget.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.