Honor MagicWatch 2

Review: 14 dagen fitness tracken met de Honor MagicWatch 2

De dag dat ik de Honor MagicWatch 2 meekrijg om te testen, heb ik ‘s middags een gesprek met een opdrachtgever. Ik zit met twee smartwatches om mijn pols. Rechts mijn eigen Garmin, links de Honor (tuurlijk, direct in gebruik nemen). Waarom ik een fitnesstracker had? Hij had er geen en de mensen in zijn omgeving ook niet. Maar ik vind het heerlijk om mijn statistieken bij te houden. Om gewoon even te checken, hoe actief was ik vandaag?

Zeker als zelfstandig ondernemer die vanuit huis werkt, beweeg ik niet meer zoveel als ik zou moeten. Dus recent ben ik dan toch maar begonnen met lunchwandelen. Vanuit huis. En meer boodschappen lopend doen. En eventuele TechGirl-items meenemen op een testrondje, zoals de Motorola One Zoom. En nu dus de Honor MagicWatch 2. 

De Honor Magic Watch 2 is nieuw. Heel nieuw. Net een week te koop in Nederland. Maar wel een gaaf ding! Je kunt 15 soorten activiteiten tracken. Er staan verschillende trainingen op de smartwatch die je helpen je doel te bereiken (bijvoorbeeld trainen voor een halve marathon). Je kunt ademhalingsoefeningen doen. Je kunt muziek downloaden op je telefoon. Je kunt met de Honor Watch een telefoongesprek voeren. En hij kan 14 dagen zonder opladen!  De Honor MagicWatch 2 is dus een hele complete smartwatch voor een mooie prijs van 189 euro. 

Koppelen van de smartwatch met je telefoon

Dat kan alleen als je de Huawei Gezondheidsapp gaat downloaden. Na het invullen van tig gegevens en tig keer toestemming geven (of weigeren) voor het gebruik, lezen en delen van gegevens, was ik klaar voor de start. Je app kan je zowel op iPhone als op Android telefoons downloaden. Bij een iPhone heb je minder mogelijkheden in de app. Echt een Android product dus. 

MobileMobile

Het is niet het mooiste horloge…

Ik mocht de zwarte variant mee naar huis om te testen: zwart bandje, zwart horloge. Beetje saai. Ik heb niets voor niets een mintgroene Garmin. Als je toch iets om je pols moet doen, dan moet het wel een beetje kleur hebben. Wacht dus even op de rozegouden kleinere damesvariant van de Honor Smartwatch (zie foto). Deze laat nog even op zich wachten in Nederland,  maar zal begin 2020 beschikbaar zijn. Ik vind de zwarte wel heel erg zwart.

Watchfaces maken het horloge iets mooier

Net al bij veel smartwatches licht het display pas op als je beweegt. Of als je het display aanraakt. Gelukkig kun je kiezen uit (nog een beperkt aantal) watchfaces. Daar wordt de Honor 2 al een stuk vriendelijker van. Het touchscreen is voor mij even wennen. En het helpt ook niet dat je in de winter lange mouwen aan hebt en dus af en toe per ongeluk het touchscreen raakt. 

Koppelen met Strava kan nog niet

Ik hou niet alleen mijn gegevens bij in de Garmin app, maar deel dat ook op Strava. Een activiteit telt pas als je ‘m deelt en als anderen het liken :-). Helaas kan je de Honor alleen nog maar koppelen met de Huawei app. Niet met Strava of Runkeeper. 

Muziek downloaden is mij helaas niet gelukt

Na een paar uur stoeien heb ik het opgegeven. Blijkbaar moet de muziek een bepaald format hebben. En hebben mijn gedownloade nummers dat niet? Het idee is wel super en als je een echt Honor/Huawei fan bent met alle benodigde apparaten (telefoon en oortjes) dan is deze smartwatch een fijne aanvulling!

Honor MagicWatch 2
Pluspunten
15 dagen batterijduur
muziek mogelijk
compleet
Minder positief
design
alleen te koppelen met Huawei app
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.