honor 4X

Honor 4X – wat krijg je voor 199 euro?

Er bestaan zo-veeeel smartphones, welke moet je kiezen? Toestellen van 199 euro bestaan er genoeg, in allerlei soorten, maten en prijs/kwaliteit-verhoudingen. Waarom zou je voor de Honor 4X gaan? Ik testte het voor je:

Design

Nee, het design geeft me geen wauw-gevoel. De 4X is plastic, voelt wat zwaar en heeft de grootte van een phablet. Zwart en wit zijn de twee gebruikte kleuren met wat afwerkingen in metallic. Maar wat wil je voor 199 euro? – Even vergelijken met andere toestellen binnen deze prijsrange en je voelt je zeer tevreden.

De achterkant van de Honor 4X vind ik best mooi. Ja, nog steeds van plastic. Nee, geen goedkoop uiterlijk. De achterkant ‘shinet’ in een witte, parelmoeren kleur. Goed gedaan, die belijningen als reliëf. Een delicate afwerking wat mij betreft. De camera en het logo zijn prominent aanwezig door de zilverkleurige uitsparingen.

De voorkant van de smartphone valt wat tegen. Het donkere, zwarte scherm is duidelijk in de witte cover gehesen is. Wit vs. zwart: ik ben er meestal geen fan van. En ook nu niet. Laat die dikke, witte rand maar weg.

MobileMobile

Snelheid

De Honor 4X is lekker snel. Wederom: zeker voor een toestel van 199 euro. Je moet het allemaal wel in perspectief blijven zien. Genoeg werkkracht en Android 4.4 vind ik ook nog acceptabel, ook al is dat niet het nieuwste meer. Nee, het enige waar ik me qua snelheid aan stoor, is de snelheid van de camera; hij start niet heel snel op en ook het scherpstellen breekt geen snelheidsrecords. Just saying.

Extra’s

Geen duidelijke Unique Selling Points bij dit toestel. Het is een prima smartphone, maar er springt geen duidelijke functionaliteit uit waarom je juist dít toestel moet hebben. Enige opvallende is de dual-sim mogelijkheid waarbij je met twee sim-kaarten kunt bellen. Scheelt weer een (werk)telefoon in je handtasje.

Conclusie

Honor heeft een prima telefoon neergezet met deze 4X. Prijs/kwaliteit is uitstekend. Heb (of wil) je niet meer te besteden dan 199 euro? – Zeker kopen dan! Heel veel beter (en mooier) kun je niet krijgen.

Pluspunten:
Prijs
Batterij
Minder omdat:
Trage camera
7.8

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Cookies op TechGirl.nl

Mogen wij cookies plaatsen?

Privacy beleid | Sluiten