Op zoek naar een telefoon waarmee je kunt opvallen, maar is je budget niet zo groot om een Galaxy S9 te kopen? Wanhoop niet! Met een minder groot budget kun je ook prima de show stelen, zo bewijst deze Honor telefoon. Wil je alles weten over zijn eigenschappen? Check onze Honor 10 Lite review dan vooral 😉

Design van de 10 Lite

Je koopt deze Honor 10 Lite echt voor zijn uiterlijk en de camera (over dat laatste straks meer). Het is een telefoon ter grootte van 6,2 inch, dus niet per se geschikt om in je broekzak te stoppen. Maar waarom zou je ook? Zijn shiny achterkant mag gezien worden! Ik heb de Sky Blue in handen gekregen voor deze test en ben direct verliefd op deze kleur! Prachtig hoe dat metallic blauw overloopt in het zilver.

De telefoon kenmerkt zich voor de rest door een aantal fysieke knoppen om het volume mee te regelen en de aan/uit-knop. Er zitten 2 camera’s op (back- en front), een vingerafdrukscanner, een 3,5mm jack en helaas ook een micro-USB-poort. Geen ruimte voor je USB C kabel dus!

Bediening

Deze 10 Lite draait op een Android 9 besturingssysteem met een vleugje Huawei daar overheen. “Huh, Huawei?”, zul je denken. Maar zo gek is dat niet als je je bedenkt dat Honor ontstaan is als zusterpartij van die andere telefoon-gigant. Da’s even wennen als je er nog niet eerder mee werkte, maar je went er binnen no time aan. Bovendien werkt de 10 Lite lekker vlot, dus dat gooit de score voor ‘Bediening’ natuurlijk weer omhoog.

Camera

Wat mag je voor 228 euro verwachten van de camera? Nou… bij de Honor 10 Lite een heleboel! Het grappige is dat de camera aan de voorzijde beter is dan die aan de achterzijde. Ultiem voor selfies dus. De verschillende fotografeermodi geven je de optie om te experimenteren met foto’s. Hoe dat zit, zie je in de video boven dit artikel.

Geluidskwaliteit

Tja, er valt natuurlijk altijd iets te zeuren. Ik doe dat deze keer over de geluidskwaliteit van dit toestel. Het volume is prima, maar de klank van het geluid is nogal statisch en niet warm te noemen. Voor een half uurtje luisteren, is het prima. Bij langere muzikale sessies gaat mijn voorkeur uit naar wat beter geluid.

Batterij

De batterij biedt ruimte voor 3400 mAH. Dat is niet ‘top of the bill‘ tegenwoordig, maar ook niet bijster slecht. Ter vergelijking: hij is op papier net even beter dan de OnePlus 6. En dat voor 150 euro minder dus! Een nadeel is wel dat de 10 Lite niet met USB C ingang wordt geleverd. Je kunt er dus niet ieder willekeurig stekkertje bij gebruiken, zoals we dat inmiddels wel gewend zijn. Dit drukt de score helaas wel.

Prijs

Momenteel koop je de Honor 10 Lite al vanaf 228 euro bij Belsimpel.nl! Geen geld voor wat je krijgt.

Conclusie

De Honor 10 Lite is zeker een aanrader voor ieder met een beperkt budget. Het design is prachtig, hij werkt lekker snel en de fotografie-opties zijn echt van deze tijd. Minder vind ik zijn geluidskwaliteit en het ontbreken van de USB C poort. Maar goed. Dat mag de pret niet drukken 😉

Honor 10 Lite Review - te mooi om waar te zijn?
Design9
Bediening7
Camera8.1
Geluid6.5
Batterij6.6
Prijs9
8Totale score

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.