charge hr

Hoeveel meters maak je in een voetbalwedstrijd?

Ik voelde me net een profvoetballer afgelopen week. Op dinsdag speelden we twee wedstrijden in de zilveren bekerfinale van Footy, een 7 tegen 7 voetbalcompetitie. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat dit een finale was tussen de teams uit ‘de onderste helft’ van de competitie. Desalniettemin een uitgelezen moment om de Fitbit Charge HR te testen, een activity tracker met hartslagmeter. Want hoeveel meters maak ik nu eigenlijk in een wedstrijd?

De eerste wedstrijd begint meteen goed: in de eerste 5 minuten heb ik 437 stappen gezet. In deze wedstrijd van 2x 25 minuten heb ik in totaal 4.999 stappen te gezet. Dat is de helft van de ‘aanbevolen dagelijkse hoeveelheid’ van 10.000 stappen per dag. Interessanter nog is het aantal kilometers: ruim 3,5 km! Eat your heart out, Arjen Robben!

Erg leuk zo’n Fitbit, met name als je veel beweegt. Ik betrap mezelf erop dat ik regelmatig m’n hartslag check, bewuster bezig ben met m’n gezondheid en zelfs een beetje word aangemoedigd om meer te bewegen. Wat ook interessant is, is het tracken van je gemiddelde hartslag in rust en je slaapritme. Confronterend ook, want afgelopen weekend was de gewenste 8 uur slaap weer ver te zoeken…

Wat ik jammer vind is dat de Charge HR geen onderscheid kan maken tussen lopen en bijvoorbeeld fietsen. Ik fiets elke dag 10 km van en naar werk, maar ondanks het feit dat ik dit handmatig log, telt hij er per fietsrit behoorlijk veel niet-gezette stappen bij op. Ervaren anderen dat ook? De duurdere Fitbit Surge zou dat onderscheid overigens wel kunnen maken. Wellicht interessant om die bij een volgend toernooi eens te testen.

Oh, en die zilveren beker? Die hebben we gewonnen.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.