#DrTechGirl: hoe zit het nu precies met Fitbit en Google?

Je hebt het vast wel eens gehoord: Google neemt Fitbit over. Het beangstigt sommige mensen: krijgt Google straks zelfs heel persoonlijke informatie? Hoewel er lang werd gezegd dat mensen zich daar weinig zorgen om hoefden te maken, blijkt nu dat het vanaf 2025 alleen nog mogelijk is om je Fitbit te gebruiken met je Google-account. Dr. TechGirl vertelt je wat dat inhoudt.

Je hebt nu waarschijnlijk een apart Fitbit-account en een apart Google-account. Met je Google-account log je bijvoorbeeld in op Gmail, terwijl je Fitbit-account alleen gelieerd is aan je activitytracker. Die activitytracker weet echter veel persoonlijke info van je: hoe laat je naar bed gaat, hoe het met het zuurstof in je bloed gaat, hoeveel stress je ervaart en zelfs hoe je hartslag ervoor staat. Informatie die Google niet van je heeft, maar nu het eigenaar wordt van Fitbit, waarschijnlijk wel kan gaan verkrijgen.

Fitbit en Google

Het is allemaal nog wel wat vaag, wat alles te maken heeft met het feit dat Fitbit en Google nog heel erg los van elkaar werken. Bovendien wordt er ook weinig naar buiten gebracht over de merken. Toch blijkt nu dat ze wel iets meer tegen elkaar aanschuren. Fitbit blijft wearables maken met zijn eigen besturingssysteem en eigen betaaldienst Fitbit Premium, maar er komen wel integraties aan met Google Maps, om een voorbeeld te noemen.

Het is nog niet bekend hoe het straks in zijn werk gaat als je Fitbit-account overgaat in een Google-account. Gaat dat wel zo makkelijk, of moet je bijvoorbeeld data overzetten? Het is klanten nooit heel makkelijk gemaakt om gegevens vanuit een Fitbit-account te exporteren, dus het zal ons verbazen. Aan de andere kant weet Google heel goed dat mensen hierdoor mogelijk gaan afhaken, dus het zal het waarschijnlijk zo makkelijk mogelijk willen maken om wel van een Google-account gebruik te maken met de Fitbit.

Integratie vanaf 2025

Die goede integratie is echter belangrijk, omdat sommige mensen al sinds jaar en dag data verzamelen over zichzelf op Fitbit. Er bestaan ook allerlei challenges waaraan je mee kunt doen en je wilt die voortgang niet kwijt zijn. Bovendien biedt het ook veel inzichten als je veel data beschikbaar hebt, in plaats van dat je straks helemaal opnieuw zou moeten beginnen. In ieder geval is het duidelijk dat de integratie van Google en Fitbit iets wordt opgevoerd, ook al duurt het met een lanceermoment van 2025 nog jaren om je hierop voor te bereiden. Het zou wel fijn zijn als we zouden weten wat we dan precies aan voorbereiding zouden kunnen treffen. Nu bestaat de kans namelijk dat mensen in de komende jaren juist van Fitbit en Google afdrijven, door dit onzekere gevoel.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.