fitbit update

Fitbit Charge HR, vertel me… Leef ik gezond?

Leuk! Ik mocht een nieuwe activity tracker testen waarmee ik mijn dagelijkse activiteiten in de gaten kan houden. Ik maak me wel eens zorgen om mijn gezondheid (ik sport niet, eet eigenlijk ook niet gezond) maar die zorgen zijn niet op feiten gebaseerd. Zou dit item van Fitbit me meer duidelijkheid kunnen geven? Lees het in deze Fitbit Charge HR Review.

Wat kan de Fitbit Charge HR?
Niet iedere activity tracker is hetzelfde, ook al lijken ze in de basis flink op elkaar. Waar de Fitbit Charge HR bekend om staat:

  • Hartslagmeting
  • Draadloze statistiekverzameling voor de app
  • Work-out tracking
  • Stappenteller
  • Bel-meldingen
  • Slaapcyclus meting
  • Wekfunctie

Wat vind ik van deze functies + hun werking?
De hartslagmeter vind ik 100% top! Ik ben nog geen activity tracker tegen gekomen die meer accuraat meet dan de Charge HR van Fitbit. Je kunt op elk moment de meting bekijken en de resultaten zijn ook zeer natuurgetrouw. Chapeau! Geen gedoe met ‘geen hartslag kunnen vinden’ of moeten wachten tot de resultaten beschikbaar zijn. Gewoon gaan met die banaan.

Andere statistieken die binnen handbereik liggen: het aantal stappen dat je hebt gezet, de afstand die je die dag al hebt afgelegd, de calorieën die je verbrandde en het aantal trappen dat je hebt gelopen. Word je gebeld, dan begint de activity tracker te trillen en zie je in het kleine display wie jou belt. Handig zonder gedoe.

Last but not least… de app die bij deze activity tracker hoort. Onmisbaar als je alles uit deze Charge HR wilt halen. Je koop ‘m niet voor niets natuurlijk. De app synchroniseert van tijd tot tijd met je activity tracker en verzamelt daarmee alle gegevens die je in die tijd verzamelt hebt. Je kunt de wekker instellen (zodat de Fitbit je wakker trilt) en de speciale functies gebruiken om je aantal calorieën bij te houden of het aantal kilo’s bij te houden dat je bent afgevallen.

Meer over de Fitbit app, lees je in dit artikel.

Wat vind ik van de Charge HR qua design?
Hmmm… goede vraag (al zeg ik het zelf). Want… in het doosje ziet hij er fantastisch uit. Als je hem uitpakt, merk je dat de Fitbit wel wat dik is. Het patroon van het bandje bevalt me wel, het display is wat klein. Het valt me tegen als ik het bandje wil omdoen – ik heb te weinig ruimte om de Fitbit goed te sluiten. In de plog van volgende week zal ik dit ook in foto’s laten zien. Het dikkere stuk van de Fitbit drukt naar in mijn pols. Het bandje losser dragen, is geen optie, omdat de band dan halverwege mijn pols draait.

Eerlijk – na de Fitbit langer te dragen, merk ik minder van de druk op mijn pols. Het lijkt een kwestie van wennen. Maar echt positief? Mwah… niet helemaal.

Voor wie is de activity tracker geschikt?
Deze activity tracker is geschikt voor iedereen die zich bewust wil worden van zijn/haar levensstijl. Dat kan zijn als je wilt afvallen of aan het trainen bent om je conditie op peil te houden/brengen. Of voor statistieken-nerds als ik – die dol zijn op cijfertjes en feiten!

Opgelet!
Ik zal binnenkort wat van mijn statistieken met jullie delen. Dan mag je zelf oordelen of ik echt niet gezond leef 😉

Pluspunten:
Simplicity op en top
Continue hartslagmeting
Statistiekverzameling van app
Minder:
Pasvorm
Batterij
7.5

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.