Het haar in animatiefilms wordt een stuk mooier

Ik was al onder de indruk van het haar in Tangled, maar toen moest ik Vaiana nog zien. Nu wordt dat haar in animatiefilms nog beter, want Disney is daarin flink aan het investeren.

Haar in animatiefilms

Mede dankzij de aankoop van Pixar heeft Disney alles in huis om enorm te innoveren in de wereld van animatiefilms. Dat doet het onder andere door animatie zo realistisch mogelijk te maken. Nu wordt er gewerkt aan haar. Er is research gedaan naar hoe het haar zo realistisch mogelijk kan lijken, terwijl het ook beweegt op de manier die de animator voor ogen heeft.

Je moet als animator altijd nadenken over dat haar. Als een personage op zijn kop hangt, dan is het weer anders dan wanneer het ligt op een bed. En, nog moeilijker: zodra een personage beweegt, beweegt het haar gegarandeerd mee. Het kost heel veel tijd om dit allemaal te bedenken en het is heel duur om dat allemaal aan een computer over te laten.

Gids-haren

Vandaar dat Disney nu gebruik gaat maken van een soort gids-haren. Die zet de animator erin, en vervolgens moet de computer de simulatie doen van de rest van het haar. Er kunnen natuurlijk altijd nog kleine haartjes of plukjes worden bijgemaakt, maar dan is in ieder geval het gros ervan alvast op het juiste moment op de juiste plaats.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.