#DrTechGirl: hoe kies je een streamingdienst?

Deze week is er met HBO Max nóg een streamingdienst bijgekomen in een wereld die al barst van de streamingdiensten. Inmiddels heb je de keuze uit: Disney+, Discovery+, HBO Max, Netflix, Amazon Prime Video, Videoland en waarschijnlijk vergeten we er nu nog een paar. Dr. TechGirl helpt je door de bomen het bos te zien!

Voor de bingewatchers

Lekker een serie van begin tot eind kijken, het liefst in één dag? Voor bingers is het beste advies om eerst te kijken welke serie je wil bingen en waar die opstaat. Vervolgens kun je dan voor een maandje een abonnement op die streamingdienst nemen. Binge zoveel mogelijk series die op die streamingdienst staan en stap na een maand weer over op een andere streamingdienst. Zo ben je altijd op de hoogte, maar betaal je maandelijks niet meer dan 50 euro om al deze streamingdiensten bij te houden.

Voor de mensen die áltijd Friends willen kijken

Ben je een eenkennige seriekijker, dan heb je het vrij makkelijk. Je hoeft alleen te kiezen voor de streamingdienst waar Friends op te zien is en daarop een abonnement te nemen. Al moet ik zeggen dat het waarschijnlijk goedkoper is om gewoon de dvd-box van de serie te kopen en die op repeat te zetten. 

Voor de nieuwsgierige aagjes

Als je net zo’n nieuwsgierig aagje bent als ik, dan geef je waarschijnlijk jaarlijks veel te veel geld uit aan die verschillende streamingdiensten. Ten eerste is het verstandig om je abonnement met anderen te delen: zo kun je de kosten eventueel splitten óf kun je het in ieder geval in je hoofd recht praten dat je zoveel geld besteed aan streamingdiensten: immers heeft ook iemand anders er plezier van. Een ander goed idee is om bijvoorbeeld met jezelf af te spreken dat je twee abonnementen ‘mag’ hebben, waarbij je bijvoorbeeld elk kwartaal rouleert. 

Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om net zoveel streamingdiensten te nemen als je wil. Je zou ook kunnen overwegen om je gewone televisieabonnement op te zeggen. Toch is het handig om in de gaten te houden wat je in een bepaalde maand van een streamingdienst mag verwachten en hoe je eigen agenda eruitziet. Heb je amper tijd om te kijken of komt er weinig boeiends uit, dan kun je er beter voor kiezen om je abonnement even stop te zetten. 

Streamingdienst kiezen

Je kunt eventueel aan vrienden vragen of je een serie op hun streamingabonnement mag kijken. Zeker als het maar om één serie gaat en dus tijdelijk, zal dat vast wel mogen. Zo zie je maar dat er genoeg oplossingen zijn om toch van meerdere streamingdiensten te kunnen genieten, zonder dat je maandelijks net zoveel kwijt bent als een duur sportschoolabonnement. 

Je moet er alleen wél wat meer tijd en aandacht aan besteden, door bijvoorbeeld te wisselen of te checken welke content eraan komt. Misschien denk je: ach ik betaal dat tientje per maand nog wel even, maar zeker als je meer streamingdiensten hebt kan dat enorm oplopen. Succes!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.