Disney

De beste films en series op Disney+

Vraag aan iemand wat zijn of haar favoriete Disney-film is, en de kans is groot dat het een film is die verscheen toen die persoon een jaar of 6 à 7 was. Vooral de Disney-klassiekers zijn vaak heel leeftijdsgebonden, al genieten we ook als we volwassen zijn nog steeds van deze films (en misschien daarom ook wel van de remakes ervan). Op Disney+ vind je veel van die klassiekers, maar er is gelukkig nog veel meer. Dit is het beste wat je kunt vinden op Disney+, de streamingdienst van Disney.

The Mandalorian

Waarschijnlijk het meest succesvolle dat Disney+ tot op heden heeft uitgebracht: Star Wars-spin-off The Mandalorian. Natuurlijk zijn de Star Wars-films ook allemaal op de streamingdienst te vinden (gelukkig, want dat is wat mij betreft verplichte kost), maar The Mandalorian is echt een op zichzelf staande serie met een heel eigen sfeertje. Alleen de soundtrack horen is al genoeg om je daar weer helemaal in terug te brengen.

The Mandalorian vertelt het verhaal van een soort ruimtebandiet die als opdracht een uiterst schattige ‘baby Yoda’ moet verhandelen. Hij moordt in principe voor geld, maar het lijkt erop dat hij die principes in deze series achter zich laat. Hoe dat zit en welke dealtjes deze man zoal sluit, dat zie je in het spannende, vol met actie zittende The Mandalorian. Het is zo mooi gemaakt, dat je er echt even goed voor moet gaan zitten.

Black Panther

Een van de beste Marvel-films tot nu toe is Black Panther. Natuurlijk was The Avengers heel erg tof (Endgame vooral) en ik heb ook heel erg genoten van Guardians of the Galaxy, maar een superheldenfilm die echt een verrassing is gebleken, dat is Black Panther. Deze film met Chadwick Boseman in de hoofdrol draait om een superheld die moet opstaan wanneer zijn hypermoderne samenleving wordt opgeschrikt door een schurk van vroeger. Dat klinkt op zich weinig verrassend, maar de thema’s die aan bod komen in deze film en de manier waarop het gemaakt is en samenkomt, is werkelijk een feestje.

Belle en het Beest

Hoewel de remake van Belle en het Beest zeker niet slecht was, is de klassieke Belle en het Beest-film nog steeds mijn ultieme favoriet. Hoewel ik dus geen klassiekers wilde gaan noemen, moet ik toch even stilstaan bij deze geniale film uit 1991. Extra leuk detail voor TechGirls: dit was de eerste Disney-tekenfilm waarin computeranimaties zo groots werden ingezet. Je ziet dat vooral in de bekende dansscène waarin Belle in haar gele jurk is gestoken. Wat Belle en het Beest echter vooral de moeite waard maakt, dat is de boodschap van de film. Niet per se die over ware liefde, maar die over een jonge vrouw die moed toont, zonder dat ze daardoor een keiharde, koude bitch wordt. Belle heeft zo’n beetje overal een mening over en hoewel ze daardoor in haar dorp (Bonjour!) nogal een buitenbeentje is, is ze dat in ieder geval in mijn hart juist niet.

Wall-E

Het was even twijfelen tussen Toy Story 3, Ratatouille, Up en Wall-E, maar deze laatste heeft zoveel met tech te maken, dat ik die niet kon laten schieten. Vooral de manier waarop de moderne samenleving wordt neergezet in zwevende pods met hun schermen constant voor hun gezicht is treffend. Misschien iets té treffend nu we allemaal thuiszitten en merken hoe snel onze lijven aftakelen door zo weinig beweging, maar daarom niet minder waar. Bovendien biedt Wall-E ook nog een van de koddigste hoofdpersonages allertijden en een bijzonder verhaal over oude versus nieuwe tech. Sigourney Weaver heeft ook nog een stem in deze film, wat het liefdesverhaal Wall-E natuurlijk alleen maar nóg beter maakt.

Diary of a Future President

Hoewel Gina Rodriguez (Jane The Virgin) voor zichzelf slechts een soort bijrol heeft geschreven, zijn we erg blij dat deze heldin de kans heeft gekregen om Diary of a Future President te maken. Het legt het er niet al te subtiel bovenop dat het een kritiek is op de zittende president van Amerika, want Diary of a Future President draait geheel om een vrouw die President van Amerika is geworden. Alsof dat niet al bizar (!) genoeg is, is ze ook nog eens half Cubaans (!). Nog voor je er schande van kunt spreken, moet je deze serie lekker gaan kijken. Er zitten niet alleen een heleboel waarheden in, het is ook gewoon heerlijk om bij het idee weg te dromen.

Brain Games

Brain Games is een serie van National Geographic die erg charmant is omdat je met het hele gezin kunt meedoen. Er worden vaak allemaal vragen en experimentjes op je afgevuurd om je grappige inzichten te geven van hoe het brein werkt. Soms moet je dingen onthouden, soms moet je woorden bestuderen om te ontdekken hoe je brein dit verwerkt, maar altijd leer je weer wat bij. Dit is populair-wetenschappelijk precies zoals het bedoeld is, als je tenminste rekent op een zeer dikke Amerikaanse laag die het programma soms iets te slick doet overkomen.

Penguins

Ik zou het je liefst alle Disney Nature-documentaires aanraden, al plaats ik daar direct de kanttekening bij dat dieren wel enorm vermenselijkt worden in deze documentaires. Aan de andere kant is dat een van de dingen waardoor Disney juist zo groot is geworden. Het begreep hoe het mensen en dieren kon samenbrengen en dat doet het ook in zijn natuurdocu’s. Zeker Penguins is leuk door de grappige pinguïnkuikens en simpelweg de manier waarop die beestjes lopen. Een kinderhand gauw gevuld? Die van een volwassene ook, als het om fluffy pinguïnkuikens gaat.

The World according to Jeff Goldblum

Als je erkent hoe episch Jeff Goldblum is, dan kun je genieten van zijn grappige opmerkingen in The World according to Jeff Goldbum. De acteur duikt in elke aflevering in een ander onderwerp om dit vervolgens helemaal uit te puizen. IJs komt aan bod, evenals jeans, maar ook een heel scala aan andere onderwerpen. Het ene zal je meer liggen dan het andere, maar het voordeel is dat afleveringen niet te lang duren. En nogmaals, dat Jeff Goldblum er zijn licht op laat schijnen. Hij vraagt namelijk vaak dingen die je jezelf ook afvraagt.

The Imagineering Story

Verplichte kost voor alle fans van Disney, zeker als je daar ook de parken bij rekent. Imagineering draait helemaal om hoe Walt Disney ooit het wilde idee had om een pretpark van Disney te maken, en hoe dat inmiddels is uitgegroeid tot een aparte tak van sport met meerdere parken over de hele wereld verspreid. Het is genieten van oude beelden en de mooie herinneringen van de (ex-)medewerkers die de parken hebben mogelijk gemaakt.

Frozen 2

Yes, Frozen 2 staat op Disney+. Hoewel hij veel serieuzer is dan deel 1, is ook deze film weer een emotionele rollercoaster om helemaal in mee te gaan. Ons favoriete deel is wanneer sneeuwpop Olaf in geur en kleur in microstijl vertelt wat er in de film allemaal is gebeurd. Check daarvoor wel de aftercredits, want in de standaard film komt Olafs bijzonder charmante en grappige uitleg niet voor.

Zo, met deze tips weet je hopelijk nog meer uit je streamingdienst-abonnement bij Disney te halen. Veel plezier!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.