Je staat er vast niet vaak bij stil, maar een ziekenhuis is eigenlijk één groot technologisch bolwerk. Dat begrijp je als je kijkt naar de hartslagmonitoren of de echo apparaten waarmee wordt gewerkt. Maar joh, dat is natuurlijk maar een klein stukje van het geheel. Tech in een ziekenhuis: onmisbaar! We mochten een kijkje achter de schermen nemen bij Isala te Zwolle. Deze week in de spotlight: de radiologie afdeling.

In gesprek met Nikki Hendriks

MRI, echo’s en CT-scans: Nikki Hendriks weet er alles van. De radiodiagnostisch laborante is er dagelijks druk mee in het Zwolse ziekenhuis. Ze maakt bijvoorbeeld foto’s van botbreuken en maakt echo’s bij zwangere vrouwen. Maar ook organen kunnen in beeld gebracht worden. Je moet het maar kunnen!

Over de MRI-scans vertelt ze: “Het was wel lastig om de MRI onder de knie te krijgen. Er zitten veel instellingen op en het duurde wel even voor ik die allemaal leerde kende. Tijdens mijn opleiding heb ik wel basisopleiding voor de MRI gehad, maar na mijn opleiding nog een extra opleiding voor de MRI gedaan, dat was wel heel waardevol om extra instellingen te kunnen gebruiken.”

Of dat technische aspect van het werk haar niet afschrikt? Nikki zegt dit: “Ik vond de combinatie van het medische, sociale en technische altijd heel leuk.” Ze wilde graag meer weten over ziektebeelden, dat vond ze interessant. Maar ook de contacten met patiënten, het sociale aspect daarin. En natuurlijk het technische dat het uitdagend maakt. “Dat blijf zich maar ontwikkelen de komende tijd!”, besluit ze.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.