App voor statiegeld

Handige apps voor alle veranderingen van 1 juli

Op 1 juli 2021 is er veel veranderd. We schreven al over een verandering in de regels rondom telefonische verkoop en dat er een en ander verandert op het gebied van pakketjes buiten de EU. Maar wist je dat er vanaf 1 juli 2021 ook statiegeld zit op kleine plastic drinkflesjes, dat er geen hoge kortingen meer op alcohol gegeven mogen worden en dat je energie- en internetrekening zomaar flink gestegen kan zijn? Hier enkele handige apps en online tools om met sommige van deze veranderingen om te gaan. 

Statiegeld

Is het onduidelijk of er nou wel of geen statiegeld op dat ene flesje cola of water zit? De Statiegeld app is de officiële app van Statiegeld Nederland die laat zien of op jouw fles statiegeld zit. Je scant simpelweg het label van het flesje en je weet het!

De Statiegeld app is gratis voor Android en iOS

Hoe zit het nou met die pakketjes?

Je hebt hier vast over gelezen. We schreven er zelf al eerder over, maar vanaf 1 juli 2021 heb je hogere kosten bij het kopen van producten buiten de EU en betaal je 21% btw over alles dat je koopt. Ook moet je mogelijk invoerrechten betalen. Zo ontstaat er een eerlijkere concurrentie tussen Europese en dus Nederlandse webwinkels en verkopers. Maar ja, dat merk jij dus wel in je portemonnee als je een telefoonhoesje uit China of een paar sneakers uit Amerika bestelt. Het is niet altijd duidelijk bij aanschaf om wat voor kosten het gaat.

Wil je meer weten over online winkelen buiten de EU? Kijk dan op de site van de Douane.

De beste aanbiedingen

Vanaf 1 juli 2021 mogen supermarkten en andere verkopers nog “maar” maximaal 25% korting geven op alcohol. Dat scheelt veel geld. Gelukkig zijn er ook andere manieren om te besparen en de koopjesjager in jou los te maken. Zo zijn er verschillende apps waarmee je alle reclamefolders bij de hand hebt, zoals Aanbiedingjager.nl, Reclamefolder.nl of AlleFolders. Zo hoef je nooit meer een aanbieding te missen.

Al deze apps zijn gratis voor Android en iOS.
Reclamefolder.nl: Android, iOS
Allefolders.nl: Android, iOS
Aanbiedingjager.nl: Website

Hoe vind ik het goedkoopste internetabonnement?

Traditioneel gezien wijzigen veel providers op 1 juli 2021 de kosten van hun internetabonnementen. Hoewel dit nu niet meer voor alle aanbieders geldt, zijn er toch nog veel providers die hun prijzen verhogen. Zo gaan bestaande KPN-klanten gemiddeld €1,50 per maand meer betalen, XS4All verhoogt de internetabonnementen vanaf 1 juli 2021 met ongeveer €1 tot €2 per maand en bij Ziggo kan je wel tot €2,50 meer gaan betalen per maand. Andere aanbieders, zoals Caiway en T-Mobile verhoogden eerder dit jaar al de prijzen.

Maar er zijn gelukkig handige tools waarmee je de verschillende abonnementen met elkaar kunt vergelijken. Misschien is er net een aanbieder die goedkoper hetzelfde aanbiedt dan je huidige provider, of misschien zijn er sowieso wel goedkopere producten die beter bij je situatie passen.

Vergelijken kan handig bij onder andere de Consumentenbond, Pricewise, Overstappen.nl of Independer.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.