GoPro HERO 12 Black

GoPro HERO 12 – nog beter én ook handig voor verticale video’s

Zeg ik: ‘GoPro’, dan denk jij vast aan extreme sporters die gefilmd worden, terwijl ze heftige stunts uithalen. Een ‘backflip 360’, hoppa, dat doen ze gewoon even. En ja, vrij vaak wordt dat vastgelegd met één van de camera’s van GoPro, maar het merk benadrukt dat het ook gewoon voor huis-, tuin- en keukenvideo’s ontzettend geschikt is. De nieuwe GoPro HERO 12 speelt bovendien in op de creatie van verticale (TikTok) video’s en introduceert daar wat leuks voor. Laten we snel eens kijken wat de mooiste upgrades zijn van deze gadget…

Verbeterde videostabilisatie met HyperSmooth 6.0

Weg zijn de dagen van schokkerige beelden. Met HyperSmooth 6.0 videostabilisatie krijg je nog vloeiendere video’s, zelfs als je bijvoorbeeld aan het rennen bent. Deze nieuwe versie van HyperSmooth heeft AutoBoost, wat betekent dat de stabilisatie automatisch wordt versterkt wanneer dat nodig is. GoPro zegt dat dat is zonder verlies van beeldkwaliteit.

Max Lens Mod 2.0: groot, groter, grootste groothoek

De GoPro HERO 12 Black wordt geleverd met de Max Lens Mod 2.0-accessoire, waarmee je nog ruimere groothoekbeelden kunt vastleggen. Je kunt tot wel 177 graden in één keer vastleggen in een 4K-resolutie. Wat dat doet met de zijkanten van je beeldmateriaal… dat moeten we zelf nog even testen bij TechGirl. (wordt vervolg dus)

Bluetooth ondersteuning, o.a. voor je AirPods

Voor de vloggers en verhalenvertellers onder ons is er goed nieuws. De HERO 12 Black ondersteunt een verbinding via Apple AirPods en andere Bluetooth-apparaten. Dit betekent dat je beter in staat bent om goede audio op te nemen, terwijl je je camera op afstand bedient. Geen gedoe meer met aparte microfoons of bekabelde headsets.

GP-Log en kleurcorrectie met LUT’s

Voor professionele gebruikers is er de GP-Log-functie, samen met beschikbare Look Up Tables (LUT’s) voor betere kleurcorrectie in de nabewerking. Dit geeft je meer controle over de uiteindelijke uitstraling van je video’s en foto’s.

Draadloze timecode-synchronisatie voor multi-camera-bewerking

Als je ooit hebt geprobeerd om met meerdere camera’s te filmen en ze later in de bewerking te synchroniseren, weet je hoe lastig dat kan zijn. We weten er alles van, bijvoorbeeld bij de TechGirl Podcast… Met de draadloze timecode-synchronisatie van de HERO12 Black zou dat nu verleden tijd moeten zijn. Je kunt meerdere camera’s synchroniseren op basis van timecode-sync, zonder uren te moeten prutsen dus.

Verticale video’s met Vertical Capture Mode

Social media-liefhebbers zullen blij zijn met de nieuwe Vertical Capture Mode. Hiermee kun je verticale video’s vastleggen, terwijl de camera horizontaal is gemonteerd. Dat doe je makkelijk door te switchen tussen de instellingen. Perfect voor direct delen op platforms met een verticale oriëntatie, zoals Instagram en TikTok.

Prijs en beschikbaarheid…

De nieuwe GoPro HERO 12 Black is vanaf nu te koop, onder andere bij Bol.com, voor een prijs van 449 euro.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.