Het nieuws van vorige week brak vele harten wereldwijd: Microsoft Paint zou ermee stoppen. Massaal werden de mooiste kunstwerken – natuurlijk gemaakt in Paint – gedeeld op het internet. Het nieuws bleek echter niet geheel te kloppen, maakte Microsoft later duidelijk.

Hoe kan dat?

Microsoft heeft onlangs een lijst uitgebracht met verouderde applicaties. Eén van die applicaties is ons geliefde tekenprogramma Paint. Grote fans van Paint hebben dit opgevat als dat Microsoft de stekker uit Paint zou trekken. Door het massale delen op het internet, werden deze beweringen als echt nieuws opgepikt. Vele mensen die niet zo handig zijn met grafische vormgeving, gebruikten Paint om toch een kunstwerk tot stand te kunnen brengen. Het programma is laagdrempelig en daarom zo populair.

Hoe nu verder?

Het klopt inderdaad dat Paint niet meer standaard op een nieuw Windows-apparaat zal staan. In nieuwe updates zal Paint niet meegeleverd zijn als standaard applicatie, net als Outlook Express overigens. Paint zal echter wel gewoon nog te downloaden zijn in de Windows Store! Gebruikmaken van het tekenprogramma is dus zeker niet uitgesloten, oftewel: het einde van Paint is niet nabij. Er zullen geen updates meer plaatsvinden voor Paint, maar wel voor het relatief nieuwe Paint 3D. Rustig ademhalen dus: er is niks aan de hand!

Ben jij ook zo’n grote fan van Paint?

Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.