Frisse start apps om je kledingkast ready te maken voor het nieuwe jaar

Frisse start: Deze apps helpen je om je kledingkast 2020-ready te maken

Hè hè, de vakantie is weer afgelopen. De kerstboom het huis uit (wat een ruimte!), de kinderen naar school, de dagen worden alweer wat langer. Een nieuw jaar, een frisse start. Vorig jaar keek ik de Netflix serie over Marie Kondo. Heb jij dat ook gezien? De eerste lades en kasten zijn al ingeruimd volgens haar principes. Nou ja, niet helemaal, maar de kleding ligt op rolletjes en de snoertjes liggen gesorteerd in bakjes. En nu, de tweede week van januari, in een leeg huis, tijd om weer eens verder op te ruimen. Vooral de kledingkast. Want daar heb ik de hele kerstvakantie naar lopen staren…

There’s an app for that

En uiteraard kan je een beetje digitale hulp krijgen bij het ready maken van je kledingkast. Wij vonden er een paar voor je. Al eerder hadden we het over een smartphone met gevoel voor stijl. Maar je kan zelf ook aan de slag. Bij de meeste apps moet je wel eerst wat voorwerk doen, namelijk alle items in je garderobe op de foto zetten. En als je nu eerst de Marie Kondo methode ‘Does it spark joy’ toepast, dan houd je alleen de kleding over die je ook daadwerkelijk gaat dragen. Dat is pas een frisse start!

StyleBook

In de app StyleBook kan je eenvoudig combinaties maken met de kleding die je in de kast hebt hangen. En met nieuwe kleding die je in de app vindt. Uiteraard kan je die via de app ook aanschaffen en vind je inspiratie in de Inspiration Library. Ben je erg van de structuur en het plannen, dan kan je je outfits voor de komende dagen of weken al gaan plannen. En je kunt bijhouden hoe vaak je een item draagt. Zo kan je dus ook de app gebruiken om je kledingkast na een paar maanden uit te mesten: wat je niet hebt gedragen, kan ergens anders een tweede leven krijgen. Ga je op vakantie, dan kan de Packing list je helpen om je vakantiesetjes samen te stellen.

Favor

Eerder bespraken we al Favor: Met Favor kan je onder andere nieuwe kledingcombinaties ontdekken, maar ook nieuwe trends zijn snel te spotten. Op de Feed pagina (soort van home pagina) staan challenges. Hier krijg je telkens vier foto’s te zien die je moet ranken van 1 tot 4. Je begint met de 1 bij outfits die je zelf ook zou dragen en 4 deel je uit aan iets wat je never nooit zou aantrekken. Na een paar uur wordt de winnaar van de challenge bekend gemaakt.

Pureple outfit planner

In deze app sorteer je je kleding op avondkleding, casual kleding, vakantie, werk of favoriete kleding. Elke keer dat je een outfit aantrekt, leg je dat vast in de app. En kan je de foto’s eventueel bewerken, zodat je ze op Instagram kan delen. Ook kan je outfits samenstellen en de mening van anderen vragen over deze outfits. Een soort Tinder, maar dan met kleding.

Cloth

Deze app heeft als leuke functie dat het je een kledingadvies geeft op basis van de weersverwachting. Je maakt niet alleen foto’s van je kleding apart, maar ook weer van je outfits. De app combineert de outfit van de dag met het weerbericht van die dag en kan je daarna advies geven welke outfit bij die dag past.

Finery

Deze app koppel je aan de gegevens die je al hebt op je telefoon. Je hoeft hier niet je kleding te fotograferen, maar de app selecteert de items zelf op basis van je online aankopen. En uiteraard kan je dit eenvoudig aanvullen met items die je nog zou willen hebben en krijg je suggesties wat bij je past.

Je kledingkast is ready!

Je kledingkast ready maken voor het nieuwe jaar kost wellicht wat tijd. Maar eenmaal alles op foto kan je vanaf de bank je outfits gaan samenstellen. Wie wil er nu niet zo’n frisse start voor 2020?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.